Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Günther Fielmann 1939-2024 πέθανε ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας

Ο Günther Klaus Fielmann 17.9.1939 – 3.1.2024 ήταν Γερμανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο ιδρυτής, ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης και ο διευθύνων σύμβουλος της Fielmann , μιας γερμανικής εταιρείας οπτικών που επικεντρώνεται στη λιανική πώληση γυαλιών. Από τον Αύγουστο του 2021, η καθαρή περιουσία του υπολογιζόταν σε 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Από το 2019, η διαχείριση του Ομίλου Fielmann παραδόθηκε πλήρως στον γιο του Marc Fielmann . 

Πρώιμη ζωή 
Ο Günther Klaus Fielmann γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 από τον Δρ. Wilhelm και Marie-Louise Fielmann. Ο πατέρας του ήταν διευθυντής σχολείου. Αρχικά, ο Fielmann ήθελε να γίνει φωτογράφος, αλλά ο πατέρας του επέμεινε και του είπε να ξεκινήσει μια μαθητεία ως οπτομέτρης , κάτι που έκανε το 1956. Το 1965, έγινε διπλωματούχος οπτομέτρης και οπτομέτρης.
Καριέρα 
1972 ο εγκεκριμένος από το κράτος οπτομέτρη άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Cuxhaven . Το 1981 έφερε επανάσταση στη γερμανική αγορά θεάματος προσφέροντας 90 μοντέρνους σκελετούς για το επίδομα των νόμιμων ταμείων ασφάλισης υγείας (αρχικό τιμολόγιο). Επειδή προηγουμένως μόνο 6 μοντέλα ήταν διαθέσιμα σε αντάλλαγμα για το επίδομα ασφάλισης, ο Fielmann αφαίρεσε έτσι το κοινωνικό στίγμα ότι έπρεπε να φοράτε γυαλιά. Αυτή η απελευθέρωση, η ευνοϊκή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ("Robin Hood of spectacle wearers") και το επιθετικό μάρκετινγκ επέτρεψαν στην επιχείρησή του να αναπτυχθεί γρήγορα. Το 1982 άνοιξε ένα νέο κατάστημα στο Κίελο που προσφέρει περισσότερα από 7.000 κουφώματα για να διαλέξετε. Το 1994 το Fielmann KG μετατράπηκε σε Fielmann AG και βγήκε στο χρηματιστήριο. 
Το 2002, ο Fielmann αγόρασε το κάστρο Plön από την πολιτεία Schleswig-Holstein και το ανακαίνισε εκτενώς. Από το 2003 εκπαίδευε τους οπτομετρητές του στο κάστρο. Από το 2005/06 και μετά προσφέρονται πτυχία πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου στην οπτομετρία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Lübeck .

Προσωπική ζωή 
Το 1988, ο Fielmann παντρεύτηκε τη Heike Fielmann ( γεννημένος το 1968), η οποία ήταν λίγο λιγότερο από τριάντα χρόνια νεότερή του και την οποία χώρισε το 2000. 
Έχει δύο παιδιά από αυτόν τον γάμο. 
Marc Fielmann (γεννημένος το 1989), ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Fielmann
Sophie-Louise Fielmann (γεννήθηκε το 1994) 

Άλλες δραστηριότητες 
Για κάθε έναν από τους υπαλλήλους του, ο Φίλμαν φύτεψε ένα δέντρο κάθε χρόνο. Τον Μάιο του 2009 φύτεψε το ένα εκατομμυριοστό δέντρο με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό πρόεδρο Πίτερ Χάρι Κάρστενσεν . 
Ο Φίλμαν ήταν επίσης παθιασμένος βιοκαλλιεργητής. Κατείχε το αρχοντικό Schierensee έκτασης 1.600 εκταρίων , το αρχοντικό Marutendorf σε Achterwehr , έκτασης 470 εκταρίων , το αγρόκτημα Möglin στο Krummwisch με έκταση 180 εκταρίων και ένα αγρόκτημα στο Lütjensee . Τα βιολογικά προϊόντα των αγροκτημάτων του πουλούσε με την επωνυμία Hof Lütjensee .

Βραβεία 
Το 2000 ο Fielmann έλαβε τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Αξίας Πρώτης Τάξης από την πολιτεία Schleswig-Holstein . Δύο χρόνια αργότερα (2002) το κράτος του απένειμε και τον τίτλο του καθηγητή (honoris causis). Το 2003 έλαβε το «Deutscher Gründerpreis» (Βραβείο Γερμανών Ιδρυτών). Το τμήμα γεωπονικών και διατροφικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Κιέλου του απένειμε επίτιμο διδάκτορα τον Δεκέμβριο του 2004. Το 2011 ο Fielmann έγινε δεκτός στο Hall of Fame του περιοδικού manager .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια