Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

πέθανε ο Gary Graham 1950-2024 Αμερικανός ηθοποιός

Ο Gary Rand Graham (6.6.1950 – 22.1. 2024) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, μουσικός και συγγραφέας. Με μια καριέρα πέντε δεκαετιών ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970 στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως ντετέκτιβ Μάθιου Σάικς στην τηλεοπτική σειρά Alien Nation (1989–1990) και πέντε επόμενες τηλεοπτικές ταινίες Alien Nation (1994–1997). ), καθώς και τη δουλειά του στο franchise Star Trek , με πιο αξιοσημείωτο τον επαναλαμβανόμενο ρόλο του Soval , του Vulcan ambassador στη Γη στο Star Trek: Enterprise .

Βιογραφία και καριέρα 
Ο Γκράχαμ γεννήθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια . Ένας από τους πρώτους ρόλους του ήταν στη μίνι σειρά Scruples του CBS του 1980 βασισμένη στο μυθιστόρημα της Judith Krantz με πρωταγωνίστρια τη Lindsay Wagner . Επιλέχτηκε ως «χιτμάν» στην τηλεοπτική εκπομπή Moonlighting που συμπρωταγωνιστούσε δίπλα στον Μπρους Γουίλις . Ο Γκράχαμ έπαιξε περισσότερους από 38 τηλεοπτικούς ρόλους και είχε παίξει σε περισσότερες από 40 ταινίες.

Ως μουσικός, ο Graham ήταν στα συγκροτήματα The Gary Graham Garage Band, The Gary Graham Band και The Sons of Kirk.

Ο Γκράχαμ συνεισέφερε επίσης στο Breitbart News . 

Ο Graham πέθανε στο Spokane της Ουάσιγκτον στις 22 Ιανουαρίου 2024, σε ηλικία 73 ετών.
Τηλεόραση 
Ο Γκράχαμ πρωταγωνίστησε σε έναν τηλεοπτικό πιλότο του 2008 με το στυλ του Sin City που ονομάζεται Dead End City . Εμφανίστηκε επίσης στο επεισόδιο της 18ης Δεκεμβρίου 1984 του Remington Steele , "Let's Steele A Plot" (σεζόν 3, επεισόδιο 11), ως Butch Beemis.
Alien Nation 
Εκτός από τον πρωταγωνιστή του ντετέκτιβ Μάθιου Σάικς στην τηλεοπτική σειρά Alien Nation (1989–1990), συνέχισε αυτόν τον ρόλο στις τηλεοπτικές ταινίες Alien Nation: Dark Horizon (1994), Alien Nation: Body and Soul (1995), Alien Nation: Millennium (1996), Alien Nation: The Enemy Within (1996) και Alien Nation: The Udara Legacy (1997). Ήταν επίσης στο Monk (2004), όπου αποτελούσε τεράστια απειλή για τον Adrian και την Alison Marie.
Star Trek 
Ο Γκράχαμ πρωταγωνίστησε στο Star Trek: Enterprise ως ο επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας Ambassador Soval , ένας πρεσβευτής του Vulcan στη Γη. Συμμετείχε επίσης ως guest-star στο Star Trek: Voyager (1995) μία φορά, υποδυόμενος τον αρχηγό της κοινότητας Ocampan , Tanis, στο επεισόδιο 2 της σεζόν " Cold Fire ". Έπαιξε τον Ράγκναρ στην παραγωγή θαυμαστών Star Trek: Of Gods and Men και συνέχισε αυτόν τον ρόλο στο Star Trek: Renegades .

Το 2015, ο Graham επανέλαβε τον ρόλο του ως Ambassador Soval, στην ταινία θαυμαστών Star Trek: Axanar . 

Ταινία 
Οι κινηματογραφικές εμφανίσεις του Graham περιλαμβάνουν Hardcore , The Hollywood Knights , All the Right Moves , The Arrogant , The Last Warrior , Robot Jox , Running Woman και Siren . Οι πιο πρόσφατες ταινίες του είναι οι InAlienable , Action Hero και Dreams Awake . Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο την άνοιξη του 2008 με την ταινία Συνεντεύξεις, την οποία έγραψε και ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια