Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Choreographers Day / Ημέρα Χορογράφων

#InternationalChoreographers Day
Στις 9 Ιανουαρίου, η Διεθνής Ημέρα Χορογράφων γιορτάζει τους χορογράφους του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι επίσης μια ημέρα για να δείξουμε την εκτίμηση στους χορογράφους που κρατούν τον χορό ζωντανό στις καρδιές μας.
Η λέξη χορογραφία σημαίνει «χορευτική γραφή». Η λέξη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λεξικό τη δεκαετία του 1950. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μια πραγματική λέξη μέχρι τη δεκαετία του 1950, η τέχνη της χορογραφίας χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Τότε ήταν που οι δάσκαλοι του χορού δίδαξαν βήματα σε Ιταλούς που ανήκαν στην τάξη των ευγενών. Στη συνέχεια, το δικαστήριο διασκέδαζε άλλους συμμετέχοντας σε παραστάσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις παραστάσεις ενσωματώνουν μπαλέτο. Αυτές οι χορογραφημένες παραστάσεις μπαλέτου έγιναν πολύ δημοφιλείς σε όλη την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ωστόσο, οι σύγχρονοι χορογράφοι του 20ου αιώνα δεν αγαπούσαν το μπαλέτο. Αυτοί οι χορογράφοι προτιμούσαν τον σύγχρονο χορό. Σήμερα, οι χορογράφοι αγκαλιάζουν όλα τα διαφορετικά είδη χορού, συμπεριλαμβανομένου του σύγχρονου, του χιπ-χοπ, της τζαζ, της αίθουσας χορού, της βρύσης και του λαϊκού χορού.

Παράλληλα με την ενασχόληση με κάθε τομέα του χορού, οι σημερινοί χορογράφοι σχεδιάζουν για τους ακόλουθους τομείς:
Μουσικό θέατρο
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Μαζορέτες
Γυμναστική
Μπάντες πορείας
Συγχρονισμένη κολύμβηση
Εμφάνιση χορωδίας
Καλιτεχνικό πατινάζ
Μερικοί από τους πιο γνωστούς χορογράφους στην ιστορία περιλαμβάνουν τους George Balanchine, Alvin Ailey, Martha Graham, Bob Fosse και Katherine Dunham. Καμία λίστα με χορογράφους δεν θα ήταν πλήρης, ωστόσο, χωρίς να αναφερθεί ο Φρεντ Αστέρ. Παίρνει τα εύσημα για τη μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο η χορογραφία ενσωματώνεται στην πλοκή μιας ταινίας. Η εντυπωσιακή χορογραφική καριέρα του Astaire διήρκεσε περισσότερα από 76 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια