Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάπας Φραγκίσκος υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων

Πρωτοφανείς δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. 
Δυστυχώς είναι ο πρώτος Πάπας που στήριξε δημοσίως τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Δήλωσε πως ¨Οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδιά του Θεού και έχουν το δικαίωμα να είναι σε οικογένεια, Κανείς δεν πρέπει να τους αποκλείει¨
Σε τί ωφελούν άραγε οι συμπροσευχές του Πατριάρχη και ο διάλογος με τον Πάπα, ο οποίος είναι πιόνι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και έχει χάσει παντελώς την ορθή πίστη στο Σωτήρα Χριστό;

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδεικνύει την υποστήριξη των πολιτικών ομοφυλοφίλων

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι πιστεύει ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να έχουν “πολιτικά σωματεία”.
Έκανε τα σχόλια, τα οποία οι παρατηρητές λένε ότι είναι τα πιο ξεκάθαρα σχόλιά του για τις σχέσεις των ομοφυλόφιλων, σε ένα ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας του Evgeny Afineevsky.

“Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι σε οικογένεια”, είπε στην ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη.

«Είναι παιδιά του Θεού και έχουν δικαίωμα σε μια οικογένεια. Κανείς δεν πρέπει να πεταχτεί ή να γίνει άθλιος για αυτό.

«Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμος περί πολιτικών ενώσεων. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται νομικά».

Πρόσθεσε ότι “υπερασπίστηκε αυτό”, προφανώς αναφερόμενος στην εποχή του ως Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες όταν, αν και αντιτίθεται σε γάμους ομοφυλοφίλων, υποστήριξε ορισμένες νομικές προστασίες για ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η ταινία Francesco, για τη ζωή και το έργο του Πάπα Φραγκίσκου, έκανε πρεμιέρα ως μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Εκτός από τα σχόλια του Πάπα για τα σωματεία, η ταινία δείχνει επίσης ότι ενθαρρύνει δύο ομοφυλόφιλους να παρακολουθήσουν την εκκλησία με τα τρία παιδιά τους.

Ο βιογράφος του Πάπα Φραγκίσκου, Austen Ivereigh, δήλωσε στο BBC ότι «δεν εκπλήσσεται» από τα τελευταία σχόλια.

“Αυτή ήταν η θέση του ως Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες”, δήλωσε ο κ. Ivereigh. «Ήταν πάντα αντίθετος με το γάμο για ζευγάρια του ίδιου φύλου. Αλλά πίστευε ότι η εκκλησία θα έπρεπε να υποστηρίζει έναν νόμο περί πολιτικών ενώσεων για ομοφυλόφιλα ζευγάρια για να τους παρέχει νομική προστασία».

Σύμφωνα με το τρέχον καθολικό δόγμα, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αναφέρονται ως «αποκλίνουσα συμπεριφορά».

Το 2003, το δογματικό σώμα του Βατικανού, η Συνέλευση για το Δόγμα της Πίστης, δήλωσε ότι «ο σεβασμός για τα ομοφυλόφιλα άτομα δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να οδηγήσει στην έγκριση της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ή στη νομική αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών συνδικάτων».
orthodoxostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια