Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

4 ασημένια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

🥈 Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου διπλό σκιφ  Νεανίδων
🥈 Δήμητρα – Χριστίνα Παπαιωάννου δίκωπος
🥈 Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου διπλό σκιφ εφήβων
🥈 Παναγιώτης Μακρυγιάννης κιφ
H παράδοση που θέλει την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίστηκε και φέτος στο Παρίσι. Τα ελληνικά κουπιά κατέκτησαν 4 ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας και απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι παραμένουν μέσα στις πρώτες δυνάμεις του πλανήτη στις αναπτυξιακές κατηγορίες.
Δυο ασημένια ήρθαν από τα κορίτσια και συγκεκριμένα από το διπλό σκιφ των Νεανίδων και τις Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου που τερμάτισαν στη 2η θέση του τελικό σε 7:12.36 με την Βρετανία να παίρνει το χρυσό σε 7:10.79.

Ασημένιες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και οι αδελφές Παπαιωνάννου Δήμητρα και Χριστίνα στη δίκωπο όπου τερμάτισαν σε 7:30.90 πίσω από τη βάρκα της Ρουμανίας.

Λίγο αργότερα ανέλαβαν δράση τα αγόρια με το διπλό των εφήβων που αποτελούσαν οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου να τερματίζουν 2οι στον τελικό με χρόνο 6:34.31. Το καρέ από ασήμι συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης που επίσης πήρε τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό του σκιφ με χρόνο 7:08.62 για να κρεμάσει κι αυτός το ασημένιο στο στήθος.

Στον 5ο ελληνικό τελικό αυτόν της δικώπου εφήβων οι  Βασιλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας πήραν τη 5η θέση με 6:49.98, ενώ στο μικρό τελικό το Τετραπλό σκιφ Νεανίδων (Νεφέλη Ντάρα-Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Σωτηρία Άνγκου) πήρε την 2η θέση και την 8η στη γενική.

Σε μια πολύ δύσκολη διοργάνωση με πολλές αναβολές και ακυρώσεις η Ελλάδα έδειξε και πάλι ότι κατατάσσεται στην ελίτ της Παγκόσμιας κωπηλασίας. Συγχαρητήρια σε όλους , αθλητές, προπονητές σωματεία , γονείς.   

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια