Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Stubbs cat 1997-2017 γάτος δήμαρχος της Talkeetna Αλάσκας

Ο Stubbs (12 Απριλίου 1997 – 21 Ιουλίου 2017) ήταν ένας γάτος που ήταν επίτιμος δήμαρχος της Talkeetna της Αλάσκας από τις 18 Ιουλίου 1997 μέχρι το θάνατό του. 
Ο Stubbs περιγράφηκε ως τουριστικό αξιοθέατο , έχοντας πλημμυρίσει με κάρτες και γράμματα και προσέλκυε 30 έως 40 τουρίστες κάθε μέρα (οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν καθ' οδόν προς άλλους προορισμούς της Αλάσκας, όπως το Denali ) που ήλπιζαν να συναντηθούν "ο δήμαρχος". Η θέση του ήταν τιμητική, καθώς η πόλη είναι μόνο μια ιστορική συνοικία . 
Κάθε απόγευμα, ο Stubbs πήγαινε σε ένα κοντινό εστιατόριο και έπινε νερό κολλημένο με catnip από ένα ποτήρι κρασιού ή ένα ποτήρι μαργαρίτα.  
Ο Stubbs πέθανε το 2017 σε ηλικία 20 ετών.
Πρώιμη ζωή  
Το 1997, ο Lauri Stec, διευθυντής του Nagley's General Store, βρήκε τη Stubbs σε ένα κουτί γεμάτο γατάκια στο πάρκινγκ της. Οι ιδιοκτήτες έδιναν τα γατάκια μακριά. Ο Στεκ επέλεξε τον "Στουμπς" γιατί δεν είχε ουρά.  

Καριέρα  
Ο Stubbs περιγράφηκε ευρέως ως εκλεγμένος μετά από μια γραπτή εκστρατεία από ψηφοφόρους που αντιτάχθηκαν στους ανθρώπους υποψηφίους, αλλά το NPR επεσήμανε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί επειδή «η μικροσκοπική πόλη δεν έχει πραγματικό δήμαρχο, επομένως δεν έγιναν εκλογές ." Το Γενικό Κατάστημα του Nagley χρησιμοποιήθηκε ως «δημαρχιακό γραφείο» του Stubbs κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Ο Stubbs παρουσιάστηκε σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθεί για τις εκλογές της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2014 στην Αλάσκα, όταν ο κόσμος παρότρυνε τους ψηφοφόρους να γράψουν Stubbs στο ψηφοδέλτιο.
Ο Stubbs εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που επέκρινε τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για τη Γερουσία. 

Ένας συγγραφέας για το Alaska Dispatch News επέμεινε ότι η όλη ιστορία ήταν ψευδής και ότι η Talkeetna δεν είχε δήμαρχο γάτα. 

Η μετέπειτα ζωή  
Το 2015, ο Stubbs μεγάλωνε και έτσι επιβράδυνε τη δημόσια παρουσία του.
Πέθανε στις 21 Ιουλίου 2017. Οι ιδιοκτήτες του είπαν ότι «Ήταν θησαυρός μέχρι το τέλος της ζωής του».
Ο Stubbs έζησε μέχρι την ηλικία των 20 ετών και τριών μηνών. 
Οι ιδιοκτήτες του Stubbs έχουν προτείνει ότι μια άλλη οικογενειακή γάτα, η Denali, μπορεί να αναλάβει τη «δημαρχία» της Talkeetna.
Τραυματισμοί  
Στις 31 Αυγούστου 2013, ο Stubbs δέχθηκε επίθεση από έναν σκύλο. 
Τέθηκε υπό βαριά καταστολή σε ένα κτηνιατρικό νοσοκομείο 70 μίλια (110 χλμ.) μακριά στη Wasilla , έχοντας υποστεί διάτρηση του πνεύμονα, ένα κάταγμα στέρνου και μια βαθιά τομή στην πλευρά του. Δημιουργήθηκε μια σελίδα crowd-funding για να βοηθήσει να πληρώσει τους κτηνιατρικούς του λογαριασμούς.
Ο Stubbs παρέμεινε στο κτηνιατρείο για εννέα ημέρες πριν επιστρέψει στο δωμάτιο στον επάνω όροφο του γενικού καταστήματος.
Ως αποτέλεσμα, αποθαρρύνθηκε από την περιαγωγή. Δωρεές για τη φροντίδα του ελήφθησαν από όλο τον κόσμο. το πλεόνασμα δόθηκε σε καταφύγιο ζώων και στην τοπική κτηνιατρική κλινική. 
Άλλα περιστατικά περιελάμβαναν τον πυροβολισμό του Stubbs από εφήβους με όπλα BB , την πτώση στη φριτέζα ενός εστιατορίου (η οποία ήταν απενεργοποιημένη και δροσερή εκείνη τη στιγμή) και τη βόλτα στα περίχωρα της Talkeetna με ένα απορριμματοφόρο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια