Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς 1963-2023

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς.Ο Ανδρέας Τσουκαλάς έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του '90, με τα τραγούδια του "Νόμιζα" και "Μπαλάντα" να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Και τα δύο εμπεριέχονταν στον δίσκο του με τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς".

Ποιος ήταν ο Ανδρέας ΤσουκαλάςΟ Ανδρέας Τσουκαλάς γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1963\

Το 1992 ξεκίνησε στον χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο "Στους καιρούς τους πονηρούς", το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής. Το cd αυτό γνωρίζει επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις.

Μέσα σε ένα εξάμηνο, κατατάσσεται στα top ten των ραδιοφώνων, αλλά και των πωλήσεων ανεβαίνοντας μέχρι και την 4η θέση στην δεκάδα, όπως προκύπτει από τα μεγαλύτερα και έγκυρα δισκοπωλεία στην Ελλάδα (Metropolis, philodisk, Music Corner, Juke Box, Music & Video Center, Discoball, Music Shop).)

Το τραγούδι "Νόμιζα" συμπεριλήφθηκε σε πολλές συλλογές και άλλων δισκογραφικών εταιρειών, με σημαντικότερη τον "Χρυσό Τριπλό" της Sony Music.

Το 1993 προτάθηκε στην τελική πεντάδα και σε τρεις τομείς των Μουσικών Βραβείων Popcorn, κατόπιν ψηφοφορίας των ΜΜΕ αλλά και του κοινού σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, το οποίο ομοίως υπογράφει ως συνθέτης-στιχουργός και ερμηνευτής, με τον γενικό τίτλο "Μια καινούργια μέρα", με παρόμοια επιτυχία και σχεδόν άμεσα συμπεριλαμβάνεται και πάλι στα top ten των ραδιοφώνων αλλά και των πωλήσεων, με το ομώνυμο τραγούδι να ξεχωρίζει.

Το 1996 κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, ένα συλλεκτικό cd single που περιέχει τις επιτυχίες από τα δύο προηγούμενα cds και δύο επιπλέον ανέκδοτα τραγούδια.

Το χρονικό διάστημα 1996 - 1998, παρακολουθεί ειδικές σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Preston) στον τομέα της μουσικής παραγωγής, του μουσικού προγραμματισμού, της ηχοληψίας και του marketing δισκογραφίας. Τότε, κάνει στροφή στην καριέρα του και στρέφει την προσοχή του σε νέους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκάστοτε παραγωγής.

Το 1999 σε συνεργασία με τις "Ελληνικές Μουσικές Εκδόσεις", την Next records και την BMG, ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής υπέγραψε το cd "Φυσάει αέρας", με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο Χρήστο Μυλωνά, και σε διανομή της Sony Music.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο "Μουσικοεκδοτική", αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το cd "Σαν Ανεμος", που είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφή της Μαντώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια