Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατάτες γιαχνί

.
Πανεύκολη συνταγή που θα μυρίσει το σπίτι γιαγιά...

Τι χρειαζόμαστε:
8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλό κομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά ρίγανη
αλάτι κατά προτίμησή σας
πιπέρι κατά προτίμησή σας
νερό

Πώς το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα (το μάτι της κουζίνας στο δυνατό)
Ρίχνουμε για σωτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές μας. Τα αφήνουμε να σωταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα.
Προσθέτουμε τις πατάτες μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες μας μαζί με τον πολτό.
Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό μας κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το ψιλό πηχτό ζουμάκι του.
Πέριπου 1 ώρα μέχρι να γίνει τα φαϊ μας, ανάλογα με το πόσο δυνατή κουζίνα έχει ο καθένας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φαϊ συνοδεύεται κατά προτίμησή μου, με Φέτα..Το νοστιμίζει απίστευτα.. Καλή μας όρεξη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια