Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ray Stevenson 1964-2023 Ιρλανδός ηθοποιός

Ο Τζορτζ Ρέιμοντ Στίβενσον (25 Μαΐου 1964 – 21 Μαΐου 2023) ήταν Ιρλανδός ηθοποιός. Έπαιξε τον Dagonet στην ταινία King Arthur (2004) και τον Titus Pullo στην τηλεοπτική σειρά του BBC / HBO Rome (2005–2007). Έπαιξε δύο χαρακτήρες της Marvel Comics : Frank Castle / The Punisher στο Punisher: War Zone (2008) και The Super Hero Squad Show , και Volstagg στο Marvel Cinematic Universe (2011–2017). Άλλες ταινίες του περιλαμβάνουν το Kill the Irishman (2011), όπου υποδύθηκε τον μαφιόζοDanny Greene , The Three Musketeers (2011) και RRR (2022), όπου υποδύθηκε τον κακόβουλο κυβερνήτη Scott. Στους τηλεοπτικούς του ρόλους περιλαμβάνονται ο Ουκρανός μαφιόζος Isaak Sirko στην έβδομη σεζόν του Dexter , ο Blackbeard στην τρίτη και τέταρτη σεζόν του Black Sails και η φωνή του Gar Saxon στα Star Wars Rebels και Star Wars: The Clone Wars .

Πρώιμη ζωή 
Ο George Raymond Stevenson γεννήθηκε στο Lisburn στις 25 Μαΐου 1964, ο δεύτερος από τους τρεις γιους που γεννήθηκαν από Ιρλανδούς γονείς. Ο πατέρας του ήταν πιλότος της Βασιλικής Αεροπορίας . [2] Μετακόμισε στην Αγγλία με την οικογένειά του σε ηλικία οκτώ ετών, αρχικά εγκαταστάθηκε στην περιοχή Lemington του Newcastle upon Tyne και αργότερα στο Seaton Delaval . Παρακολούθησε το Bristol Old Vic Theatre School , αποφοιτώντας σε ηλικία 29 ετών.
Καριέρα 
Ταινία 
Ο Στίβενσον έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο The Theory of Flight (1998) ως ζιγκολό που προσλήφθηκε για να βοηθήσει τον χαρακτήρα της Helena Bonham Carter να χάσει την παρθενιά της.
Το 2002, πρωταγωνίστησε στη μικρού μήκους ταινία No Man's Land , η οποία ήταν η αντίποδη εικόνα του ηθοποιού/σκηνοθέτη Έντουαρντ Χικς πριν την αποφοίτησή του από τη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου . 
Στη 12λεπτη ταινία, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου , ο Στίβενσον απεικόνιζε έναν έμπειρο στρατιώτη που αναγκάζεται να βοηθήσει έναν αρχάριο αξιωματικό ( Ντέιβιντ Μπίρκιν ) να επιστρέψει στην ασφάλεια αφού και οι δύο βρίσκονται παγιδευμένοι και απομονωμένοι στη " Χώρα του Κανένα " κατά τη διάρκεια της μάχης του Υπρ. 
Το 2004, πρωταγωνίστησε στο King Arthur ως Dagonet , έναν ιππότη του στρογγυλού τραπεζιού που θυσιάζει τη ζωή του για τους συντρόφους του.
Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια ταινία ήταν στη σκωτσέζικη ταινία τρόμου Outpost (2008), που απεικόνιζε έναν μισθοφόρο εναντίον των ζόμπι των Ναζί σε ένα καταφύγιο κάπου στην Ανατολική Ευρώπη . Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε επίσης στο Punisher: War Zone , ως Frank Castle / The Punisher , ένας πρώην πεζοναύτης που έγινε επαγρύπνηση μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του. 
Το 2010 έπαιξε έναν ανταγωνιστή στην κωμωδία The Other Guys . 
Το 2011, ο Στίβενσον εμφανίστηκε στην ταινία Kill the Irishman , βασισμένη στο βιβλίο To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia , ως Ντάνι Γκριν , το αφεντικό της Ιρλανδίας μαφίας που ανέλαβε την ιταλοαμερικανική οικογένεια εγκληματιών του Κλίβελαντ τη δεκαετία του 1970.  Πρωταγωνίστησε ως Volstagg , ένας από τους έμπιστους συντρόφους του Thor , στην ταινία Thor του 2011 της Marvel . Επίσης, εκείνη τη χρονιά, έπαιξε τον Πόρθο στην προσαρμογή του Paul WS Anderson στο The Three Musketeers 
Έπαιξε το Firefly στο GI Joe: Retaliation , που κυκλοφόρησε το 2013. Εμφανίστηκε στη φινλανδο-αμερικανική ταινία θρίλερ Big Game . 
Το 2014, πρωταγωνίστησε στην ταινία Divergent , βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της The Divergent Series . Επανέλαβε τον ρόλο του στα σίκουελ, The Divergent Series: Insurgent , που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015, και The Divergent Series: Allegiant , που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016. 
Το 2019, ο Στίβενσον ανακοινώθηκε ως βασικός ανταγωνιστής στην ταινία RRR , μια ταινία Τελούγκου σκηνοθετημένη από τον SS Rajamouli και κυκλοφόρησε το 2022. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο του στον ινδικό κινηματογράφο .  

Τηλεόραση 
Ο Στίβενσον έπαιξε τον λεγεωνάριο Τίτους Πούλλο στη σειρά του BBC / HBO Ρώμη . Άλλες τηλεοπτικές δουλειές περιλαμβάνουν guest εμφανίσεις στο Waking the Dead , το Murphy's Law και πρωταγωνιστικούς ρόλους στα City Central και At Home with the Braithwaites . 
Εμφανίστηκε επίσης σε τηλεοπτικές ταινίες, όπως Some Kind of Life το 1995, και The Return of the Native . Μερικά από τα πρώτα του μέρη ήταν σε δύο ταινίες της Catherine Cookson : The Dwelling Place (1994) και The Tide of Life (1996). 
Ο Στίβενσον επανέλαβε τον ρόλο του ως τιμωρός ως ηθοποιός φωνής στο The Super Hero Squad Show και έπαιξε τον ρόλο του Isaak Sirko στην έβδομη σεζόν του Dexter το 2012. 
Στις 24 Μαρτίου 2015, ανακοινώθηκε από τους παραγωγούς ότι ο Στίβενσον θα συμμετείχε στο καστ της σειράς Starz Black Sails ως χαρακτήρας Edward Teach .
Στο Star Wars Celebration 2023, ο Στίβενσον ανακοινώθηκε ότι υποδύεται τον Σκοτεινό Τζεντάι Μπάιλαν Σκολ στην επερχόμενη σειρά Ahsoka .

Στάδιο 
Το σκηνικό έργο του Στίβενσον περιλαμβάνει τον ρόλο του Ιησού Χριστού στο York Mystery Plays το 2000 στο York Minster . Το 2001, πήρε το ρόλο του Roger στο έργο Mouth to Mouth του Kevin Elyot , στο Albery Theatre του Λονδίνου με τους Lindsay Duncan και Michael Maloney . Το πιο γνωστό του μέρος είναι ίσως αυτό του Καρδινάλιου στη Δούκισσα του Μάλφι του Τζον Γουέμπστερ με την Τζάνετ ΜακΤιρ στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο το 2003.

Προσωπική ζωή και θάνατος 
Το 1997, ο Stevenson παντρεύτηκε την Αγγλίδα ηθοποιό Ruth Gemmell στο Λονδίνο . είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα του Band of Gold (1995), και αργότερα έπαιξαν ένα παντρεμένο ζευγάρι στο Peak Practice (1997). Χώρισαν το 2005 μετά από οκτώ χρόνια γάμου.
Ο Στίβενσον πέθανε στις 21 Μαΐου 2023 σε ηλικία 58 ετών, ενώ γύριζε το Cassino στην Ίσκια στην Ιταλία .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια