Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Happy Birthday, Mr. President 1962

Happy Birthday, Mr. President 1962
Το " Happy Birthday, Mr. President " είναι ένα τραγούδι που τραγούδησε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Marilyn Monroe στις 19 Μαΐου 1962, για τον Πρόεδρο John F. Kennedy σε ένα γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Madison Square Garden για τα 45α γενέθλιά του, 10 ημέρες πριν από την πραγματική ημερομηνία ( 29 Μαΐου). Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους Arthur B. Krim και Anna M. Rosenberg , οι οποίοι κάθισαν δίπλα στον Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με αστέρια.  
Happy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn Monroe
Η Monroe τραγούδησε τους παραδοσιακούς στίχους του " Happy Birthday to You " με μια αποπνικτική, οικεία φωνή, με το " Mr. President " να παρεμβάλλεται ως το όνομα του Kennedy. Συνέχισε το τραγούδι με ένα απόσπασμα από το κλασικό τραγούδι, " Thans for the Memory ", για το οποίο είχε γράψει νέους στίχους ειδικά για τον Κένεντι. 
Happy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn Monroe
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε
για όλα τα πράγματα που έχετε κάνει
Οι μάχες που έχετε κερδίσει
Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε την US Steel
και τα προβλήματά μας σε μεγάλο βαθμό
Σας ευχαριστούμε πολύ
Happy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn Monroe
Στη συνέχεια, καθώς του δόθηκε μια μεγάλη τούρτα γενεθλίων, ο Πρόεδρος Κένεντι ανέβηκε στη σκηνή και αστειεύτηκε για την εκδοχή του τραγουδιού της Monroe, λέγοντας: «Μπορώ τώρα να αποσυρθώ από την πολιτική αφού μου τραγούδησαν το Happy Birthday με τόσο γλυκό, υγιεινό τρόπο. », αναφέροντας την παράδοση, το στενό φόρεμα και την εικόνα της Monroe ως σύμβολο του σεξ.
Happy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn Monroe
Η παράσταση ήταν μια από τις τελευταίες σημαντικές δημόσιες εμφανίσεις της Monroe πριν από το θάνατό της λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα, στις 4 Αυγούστου 1962. Η Πρώτη Κυρία Jacqueline Kennedy , που σπάνια παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος , πέρασε τη μέρα στο Loudon Hunt Horse Show με τα παιδιά της. John και Caroline . Η Monroe συνοδευόταν από τον πιανίστα της τζαζ Χανκ Τζόουνς .
Happy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn MonroeHappy Birthday, Mr. President 1962  Marilyn Monroe
Φόρεμα 
Το φόρεμα της Marilyn Monroe από την εκδήλωση, σχεδιασμένο από τον Jean Louis
Το εμβληματικό φόρεμα της Monroe σχεδιάστηκε από τον ενδυματολόγο Bob Mackie που προσλήφθηκε για να σκιτσάρει το σχέδιο για τον κορυφαίο σχεδιαστή μόδας της εποχής, Jean Louis , ο οποίος πλήρωσε 1.440,33 $ (που ισοδυναμεί με $10.023 το 2021) για την κατασκευή του. Το φόρεμα πωλήθηκε το 1999 σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για πάνω από 1,26 εκατομμύρια δολάρια (που ισοδυναμεί με 1,95 εκατομμύρια δολάρια το 2021).
Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Πάτισον αγόρασε στη συνέχεια το φόρεμα στις 17 Νοεμβρίου 2016, σε μια δημοπρασία του Λος Άντζελες για 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια