Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jackie Kennedy Onassis 1929-1994

 
Η Ζακλίν Μπουβιέ "Τζάκι" Κέννεντυ Ωνάση (Jacqueline Lee Bouvier "Jackie" Kennedy Onassis, 28 Ιουλίου 1929 – 19 Μαΐου 1994) ήταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ και του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. 
Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον John F. Kennedy με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. 
Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ
Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκυ συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κέννεντυ. 
Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική. 
Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. 
Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια