Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα θαύματα της Παναγίας Fátima, Portugal 1917

Τα θαύματα της Παναγίας της Φάτιμα 1917

Ήταν 13 Μαΐου του 1917, όταν τρία παιδιά βοσκών -η Λουσία (10 ετών), ο Φρανσίσκο (9 ετών) και η Ζασίντα (7 ετών)- από το (τότε) χωριό Φάτιμα της Πορτογαλίας είδαν ένα όραμα. 

Η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα σ' ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο. 
Τους προέτρεψε σε μετάνοιες για τη σωτηρία των αμαρτωλών, ενώ τους έδωσε και τρεις προφητείες.
Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. Για να πειστούν οι «άπιστοι», προανήγγειλε ότι στην τελευταία εμφάνισή της, στις 13 Οκτωβρίου, θα γινόταν ένα λαμπρό θαύμα. Υπολογίζεται ότι 30 με 40 χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών τότε και αρκετοί υποστήριξαν ότι είδαν τον Ήλιο να στριφογυρίζει με μεγάλη ταχύτητα και στη συνέχεια να «χορεύει», κατεβαίνοντας προς τη γη και επιστρέφοντας μετά στην αρχική του θέση, και αλλάζοντας επίσης πλήθος από χρώματα, που πλημμύρισαν τον ουρανό και τα γύρω σύννεφα. Ωστόσο, δεν είδαν όλοι τις κινήσεις του Ηλίου, καθώς αρκετοί είδαν μόνο τα μεταβαλλόμενα χρώματα, ενώ πολλοί άλλοι δεν είδαν τίποτα απολύτως (σημειωτέον ότι οι Ορθόδοξοι δεν αναγνωρίζουν τις εμφανίσεις της Παναγίας στη Φάτιμα, καθώς και στη Λούρδη της Γαλλίας το 1858, ως αληθινές). 
Fátima, Portugal
Μεγάλος θόρυβος γίνεται εδώ και χρόνια και για τις τρεις προφητείες, οι οποίες φυλάχτηκαν ως μυστικό από τα παιδιά, για ν' αποκαλυφθούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Η πρώτη περιέγραφε μία φρικιαστική εικόνα της κόλασης, ενώ η δεύτερη προέβλεπε το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και την έναρξη του δευτέρου. Η τρίτη αποτέλεσε πραγματικό μυστήριο. Επιδιώχθηκε να αποσιωπηθεί από το Βατικανό και όταν αποκαλύφθηκε σχεδόν 80 χρόνια αργότερα, το Πάσχα του 2000, έλαβε διάφορες ερμηνείες, λόγω του διφορούμενου χαρακτήρα της. 
Σύμφωνα με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η τρίτη προφητεία αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' από τον Τούρκο «γκρίζο λύκο» Μεχμέτ Αλί Αγκτζά, κατά την επέτειο του θαύματος, στις 13 Μαΐου 1981, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Πολλοί, όμως, αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία, υποστηρίζοντας ότι η προφητεία περιγράφει ακόμη και το τέλος του κόσμου. 
Σήμερα, 6 έως 8 εκατομμύρια Χριστιανοί προσκυνητές συρρέουν κάθε χρόνο στη Φάτιμα για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία.
Στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια