Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα νέα χαρτονομίσματα με την εικόνα του Καρόλου

Μεγάλος μπελάς για τους Βρετανούς τα νέα χαρτονομίσματα με την εικόνα του Καρόλου - Τι θα γίνουν τα παλιά της Ελισάβετ
Το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου είναι ορατό στο μπροστινό μέρος των τραπεζογραμματίων.
Νέα χαρτονομίσματα με την εικόνα του βασιλιά Καρόλου Γ' τυπώνονται για να σηματοδοτήσουν την άνοδό του στο θρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών με το πορτρέτο του βασιλιά της Αγγλίας βρίσκονται σε εκτύπωση και θα τεθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2024.
Στην ανακοίνωση που έκανε η Τράπεζα της Αγγλίας, μοιράστηκαν τα σχέδια των χαρτονομισμάτων. Το πορτραίτο του βασιλιά είναι ορατό στο μπροστινό μέρος των τραπεζογραμματίων.
Αναφέρεται ότι τα σχέδια των τραπεζογραμματίων των 5,10,20 και 50 λιρών με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου ολοκληρώθηκαν και τυπώθηκαν και σημειώνεται ότι τα τραπεζογραμμάτια αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία στα μέσα του 2024.
Δεδομένου ότι τα νέα τραπεζογραμμάτια με τον βασιλιά Κάρολο δεν θα τεθούν σε κυκλοφορία πριν από τα μέσα του 2024, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλιά τους τραπεζογραμμάτια κανονικά.
Τα χαρτονομίσματα του King Charles θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα μόνο όταν δεν είναι πλέον κατάλληλα για χρήση ή εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση για αυτά κατά την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της αλλαγής, σύμφωνα με τις οδηγίες της βασιλικής οικογένειας, νέα τραπεζογραμμάτια θα τυπωθούν μόνο για να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης για τραπεζογραμμάτια αντί για πεπαλαιωμένα τραπεζογραμμάτια, έτσι ώστε τα τραπεζογραμμάτια με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ και του βασιλιά Καρόλου να κυκλοφορούν ταυτόχρονα.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, ο οποίος αναφέρεται στην ανακοίνωση, δήλωσε ότι ήταν σημαντική στιγμή για την τράπεζα η οριστικοποίηση του σχεδιασμού των τραπεζογραμματίων και ότι «ο βασιλιάς Κάρολος είναι ο δεύτερος μονάρχης στα τραπεζογραμμάτιά μας. Τα τραπεζογραμμάτια αυτά θα είναι διαθέσιμα στους πολίτες όταν θα μπουν σε κυκλοφορία το 2024».
Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

«Πονοκέφαλος» με τη διαδικασία
Οι συναλλαγές σε μετρητά έχουν μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία. Το 2021, μόνο μία στις έξι πληρωμές έγινε με μετρητά και νομίσματα .
«Υπάρχουν πολλά να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στη χώρα μπορούν να δέχονται τα τραπεζογραμμάτια», είπε η Σάρα Τζον, της οποίας ο ρόλος στην Τράπεζα της Αγγλίας σημαίνει ότι η υπογραφή της εμφανίζεται στα νέα τραπεζογραμμάτια, σύμφωνα με το BBC News .
«Όλα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να αναγνωρίζουν τη νέα σχεδίαση, με ενημερώσεις λογισμικού, και αυτό διαρκεί μήνες και μήνες.
«Διαφορετικά, θα βάλουμε εκεί έξω ένα χαρτονόμισμα που οι άνθρωποι απλά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν», συνέχισε.
«Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που βασίζονται σε μετρητά για τις καθημερινές τους δαπάνες. Μπορεί να μην είναι προφανές σε όλους, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό να έχουν διαθέσιμα μετρητά όταν τα χρειάζονται πραγματικά».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια