Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής 1942

Ο πρώτος χρυσός δίσκος απονεμήθηκε στον Glenn Miller για την επιτυχία του Chattanooga Choo Choo.
Ο πρώτο χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής
Ο Γκλεν Μίλερ γεννήθηκε στην Κλαρίντα της Αϊόβα 1904. Ήταν τρομπονίστας της τζαζ και Αμερικανός μουσικοσυνθέτης.
Το ενδιαφέρον του για τη μουσική εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την περίοδο που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, το οποίο παράστησε στο τρίτο έτος για να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς και σπουδαίες μπάντες της εποχής. Το 1937 σχημάτισε δική του ορχήστρα. Η μουσική που έπαιζε ήταν ένα κράμα τζαζ, σουίνγκ και άλλων ρυθμών.
Το 1942 η φήμη του στην Αμερική ήταν στο αποκορύφωμα της και οι πωλήσεις των δίσκων έκαναν ρεκόρ γι΄αυτό και του απονεμήθηκε ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ιστορία της μουσικής για την επιτυχία του Chattanooga Choo Choo.
Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήγε να καταταγεί, σε ηλικία 38 ετών, αλλά κόπηκε γιατί ήταν μεγάλος.
Απογοητεύτηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα διασκέδασης των αμερικανικών μονάδων των ΗΠΑ και ετοιμαζόταν να περιοδεύσει στην Ευρώπη.
Το 1944 πέταξε από τις ΗΠΑ στην Αγγλία με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα έπαιζε για του απελευθερωτές της γαλλικής πρωτεύουσας. Όμως δεν έφθασε ποτέ στη Γαλλία.
Το αεροσκάφος που τον μετέφερε χάθηκε και ποτέ δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος του.
Το γεγονός αυτό έχει πυροδοτήσει, κατά καιρούς, αμέτρητες φήμες στην αμερικανική κοινωνία που αρέσκεται στις θεωρίες… αθανασίας.
Για παράδειγμα κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα βιβλίο που αποκάλυπτε πως λόγω της άριστης γνώσης της γερμανικής γλώσσας στάλθηκε στη Γαλλία για να πείσει ναζί αξιωματούχους να προσχωρήσουν στους συμμάχους.
Κατά μία άλλη εκδοχή συνελήφθη σε έναν οίκο ανοχής στο Παρίσι από την Γκεστάπο και εκτελέστηκε.Ένα άλλο βιβλίο αναφέρει ότι ως πιθανή αιτία θανάτου τη κατάρριψη του αεροπλάνου από αντιαεροπορικά πυρά.
Το πτώμα του πιλότου και του 40χρονου τζαζίστα δεν βρέθηκαν ποτέ. Στα αρχεία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αναφέρεται ως αγνοούμενος από τις 15 Δεκεμβρίου 1944. Το 1953 γυρίστηκε προς τιμήν του η κινηματογραφική ταινία Γκλεν Μίλερ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια