Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Penguin Awareness Day / Ημέρα ευαισθητοποίησης για τους πιγκουίνους

Οι πιγκουίνοι είναι διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα ζώα που είναι μοναδικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 18 διαφορετικά γνωστά είδη πιγκουίνων και μερικά από αυτά βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη για περισσότερα από 65 εκατομμύρια χρόνια. Είναι ένα αγαπημένο ζώο χάρη σε πολλές δημοφιλείς απεικονίσεις σε ταινίες και παιδικές ιστορίες, αλλά είναι επίσης συναρπαστικά πουλιά που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι ο αριθμός των πιγκουίνων σε όλο τον κόσμο μειώνεται. Κάθε χρόνο, ο πληθυσμός των πιγκουίνων συρρικνώνεται με ανησυχητικό ρυθμό και ο περισσότερος κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό επειδή δεν μπορεί να δει «πραγματικούς» πιγκουίνους στο φυσικό τους περιβάλλον. Γι' αυτό η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Πιγκουίνους είναι μια τόσο καλή ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα για τους πιγκουίνους και να κατανοήσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτίμηση για τους πιγκουίνους και θα μπορούσε ακόμη και να σας πείσει να κάνετε δωρεές για να εξασφαλίσετε ότι θα συνεχίσουν να ζουν στον πλανήτη μας για άλλα 65 εκατομμύρια χρόνια!

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Πιγκουίνους βοηθάει να φέρουμε κάποια πραγματικότητα στις απεικονίσεις των ανθρώπων για πιγκουίνους που συνήθως προέρχονται από ταινίες κινουμένων σχεδίων και κινούμενα σχέδια. Οι πιγκουίνοι θεωρούνται συχνά ως χαλαρά ζώα που αγαπούν να κολυμπούν, να φροντίζουν τα παιδιά τους και να κοινωνικοποιούνται. Αυτή είναι μια αρκετά ακριβής αναπαράσταση του τι κάνουν οι πιγκουίνοι σε καθημερινή βάση, αλλά δεν δείχνει το περιβάλλον στο οποίο ζουν οι πιγκουίνοι και πώς αλλάζει συνεχώς γύρω τους.

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Πιγκουίνους είναι μια στιγμή για τον εορτασμό και τη μνήμη των πιγκουίνων, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι σαν συλλογικότητα για να βοηθήσουμε τους πιγκουίνους να ευδοκιμήσουν στη φύση, μπορεί να μην μείνει κανένας στο εγγύς μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κύριος στόχος της Ημέρας Ευαισθητοποίησης των Πιγκουίνων είναι να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για την κατάστασή τους, να μάθουν πώς τους έχει επηρεάσει η κλιματική αλλαγή και επίσης να μάθουν για τα διαφορετικά είδη και το πού ζουν.

Ιστορία της Ημέρας Ευαισθητοποίησης των Πιγκουίνων
Οι πιγκουίνοι είναι ένα βαρόμετρο των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στους πόλους, σύμφωνα με επιστήμονες από ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η ευαισθητοποίηση γι' αυτά, επομένως, θεωρείται από πολλούς ως ένας τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους σχετικά με τους επικείμενους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Εάν οι άνθρωποι μπορούν να δουν πώς επηρεάζονται αυτά τα πουλιά, ίσως κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.

Εργαστήρια και επιστημονικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο άρχισαν να ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης των Πιγκουίνων μετά το 2010. Κύριος στόχος τους είναι να αναδείξουν την έρευνά τους που σχετίζεται με τους πιγκουίνους και να κάνουν το κοινό να ενδιαφερθεί για τη διατήρηση.

Για παράδειγμα, το Polito Lab κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μιλούσε για το τι έκανε για να μελετήσει τη ζωή αυτών των αξιαγάπητων πουλιών στην Ανταρκτική το 2017. Το LSU College of the Coast and Environment επίσης ανέβηκε στο συγκρότημα, δημοσιεύοντας περιεχόμενο βίντεο στο Facebook. Περιλάμβανε σύντομα αποσπάσματα πιγκουίνων να φτιάχνουν τις συνηθισμένες τους γελοιότητες με σημαντικά μηνύματα να δημοσιεύονται στην κορυφή για το πώς ζουν. Σύμφωνα με το ενημερωτικό κομμάτι, οι πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους είτε στον πάγο είτε στο νερό. Οι αποικίες τους ποικίλλουν σημαντικά σε μέγεθος, από μερικές δεκάδες έως εκατομμύρια. Η διατροφή τους είναι κυρίως κριλ και ψάρια και δημιουργούν τους λεγόμενους «αυτοκινητόδρομους πιγκουίνων» μέσα από τον πάγο για να διευκολύνουν τη συλλογή τροφής.

Οι πιγκουίνοι, ωστόσο, επιλεκτικοί τρώγοι. Όταν ζεις στην Ανταρκτική, πρέπει να καταναλώνεις όσες θερμίδες μπορείς να βρεις, ακόμα κι αν είναι γαρίδες που έχουν πιαστεί στον πάγο εδώ και χρόνια. Οι πιγκουίνοι πρέπει να καταναλώνουν συγκεκριμένους τύπους τροφών για να διατηρήσουν τα φτερά και τα τσόφλια τους υγιή. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι μπορούν να πάρουν δείγματα από αυτά τα συστατικά και να καθορίσουν την ποιότητα της διατροφής τους. Τώρα αυτό είναι πολύ επίτευγμα!

Το 2020, ο Ζωολογικός Κήπος του Σινσινάτι συμμετείχε στο συγκρότημα της Ημέρας Ευαισθητοποίησης των Πιγκουίνων μετά τη φρενίτιδα του Twitter σχετικά με το θέμα. Η δημόσια υπηρεσία δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου σχετικά με το νέο βιότοπο που είχε δημιουργήσει για τους μπλε πιγκουίνους του.

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Πιγκουίνους είναι, για αυτόν τον λόγο, μια ευκαιρία για όλους όσους συμμετέχουν στη ζωή των πιγκουίνων να συμμετάσχουν και να μιλήσουν για αυτό το ζωτικό πλάσμα. Θυμηθείτε, ο πιγκουίνος είναι το μεγαλύτερο ζώο που μπήκε στην καρδιά της Ανταρκτικής για να αναπαραχθεί. Είναι ένα σκληρό μικρό μπισκότο και αξίζει να το γιορτάσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια