Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Winnie the Pooh Day / Γουίνι του Αρκούδου

Μία από τις πιο γλυκές γιορτές πρέπει να είναι η Εθνική Ημέρα του Γουίνι του Αρκούδου , που γιορτάζεται στα γενέθλια του συγγραφέα AA Milne. Είναι μια ξεχωριστή επέτειος οι θαυμαστές που δεν αντέχουν να χάνουν! Κάθε χρόνο, η περίσταση σηματοδοτείται με εκδηλώσεις όπως πικ-νικ με αρκουδάκια, με άφθονο μέλι στο μενού.
History of Winnie The Pooh Day
Ο Winnie the Pooh εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έντυπη σελίδα το 1926, μαζί με τους φίλους Piglet, Tigger και Eeyore. Όλα βασίστηκαν σε παιχνίδια που ανήκαν στον γιο του συγγραφέα, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης στις διάσημες ιστορίες ως Christopher Robin. Ο χαρακτήρας αργότερα πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από πολυαγαπημένες ταινίες της Disney.
Το όνομα Winnie, για παράδειγμα, προήλθε από το αρκουδάκι του Milne, Winnie. Το κομμάτι "Pooh" ήταν από το παρατσούκλι ενός κύκνου που είχε γνωρίσει στις διακοπές. Τα υπόλοιπα ονόματα, εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, ήταν καθαρά δημιουργήματα του μυαλού του και φέρεται να μην αναφέρονταν σε κανένα αντικείμενο στον πραγματικό κόσμο.
Η ιστορία και οι περιπέτειες του Winnie the Pooh διαδραματίζονται στο αρχαίο δάσος Ashdown του Ανατολικού Sussex. Η περιοχή διαθέτει πανέμορφα ανοιχτά ρείκια, δασώδεις εκτάσεις και ψηλές κορυφογραμμές. Οι ντόπιοι τη θεωρούν περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.
Πολλές ιστορίες στο Winnie the Pooh έχουν σαφείς συσχετισμούς με τοποθεσίες στο δάσος. Οι εικονογραφήσεις που συνόδευαν τα πρωτότυπα βιβλία απεικόνιζαν συχνά σκηνές από αυτό το μέρος του κόσμου. Ο Που, ο Τίγκερ και το πλήρωμα φαίνονται τακτικά να βαδίζουν μέσα από πανέμορφες γκόρς, ερείκη, μπράκεν και ασημένια σημύδα, όλα δημοφιλή στην περιοχή Άσνταουν.
Τα τοπία ήταν ένα ουσιαστικό μέρος αυτού που βοήθησε να γίνει ο Winnie the Pooh ένα τόσο συναρπαστικό ποπ φαινόμενο. Όπως ο JRR Tolkien, ο Milne είχε βρει κάτι μοναδικό και πειστικό στην αγγλική ύπαιθρο. Υπήρχε βαθιά μαγεία σε αυτό που προσέφερε καθαρή απόδραση. Η ιδέα των φιλικών ζωικών χαρακτήρων που περιπέτειναν σε μια τέτοια περιοχή παρέσυρε το κοινό σε έναν άλλο κόσμο που δεν είχε καμία σχέση με τις πιέσεις της σύγχρονης οικονομίας.

Οι πρώτες ιστορίες του Pooh εμφανίστηκαν σε μια χριστουγεννιάτικη ειδική έκδοση της εφημερίδας Evening Standard τον Δεκέμβριο του 1924. Το πρώτο βιβλίο Winnie-the-Pooh εμφανίστηκε περίπου ένα χρόνο αργότερα. Έλεγε τις πρώτες ιστορίες του Pooh και των συμπατριωτών του καθώς περιόδευαν με χιούμορ σε ειδυλλιακές σκηνές της χώρας, συλλέγοντας μέλι και λογομαχώντας ευχάριστα.
Η επωνυμία Winnie the Pooh παρέμεινε στην οικογένεια Milne μέχρι το 1930 έως ότου ο ειδικός της τηλεόρασης και του merchandising, Stephen Slesinger, εξαγόρασε τα δικαιώματα. Ο Milne έλαβε προκαταβολή 1.000 $ συν το 66 τοις εκατό του εισοδήματος που προέκυψε από τις προσπάθειες του Slesinger. Τα επόμενα τριάντα χρόνια, το Winnie-the-Pooh μετατράπηκε σε ένα franchise 50 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως – απόδειξη της τεράστιας δημοτικότητάς του.
Ο Pooh έπαψε να είναι αποκλειστικά ένας χαρακτήρας παραμυθιού. Σύντομα έγινε αστέρας του κινηματογράφου, μουσικός και επωνυμία παιχνιδιών. Η έννοια δεν περιοριζόταν πλέον στις σελίδες ενός βιβλίου. Ο Winnie-the-Pooh είχε μια πολύ πραγματική παρουσία στον κόσμο.
Καθ' όλη τη διάρκεια, όμως, ο Slesinger και η οικογένεια Milne παρέμειναν πιστοί στον αρχικό χαρακτήρα του Winnie-the-Pooh. Στο πρώτο ρουζ, η αγαπημένη κίτρινη αρκούδα σε όλους φαίνεται λίγο αργή και αμυδρή. Αλλά καθώς οι ιστορίες εξελίσσονται, σύντομα θα δείτε ελκυστικές πτυχές του χαρακτήρα του και τη βαθιά συναισθηματική του νοημοσύνη.

Ο Pooh γνωρίζει πολύ καλά τους πνευματικούς του περιορισμούς, αλλά αυτή είναι μια πτυχή που τον κάνει τόσο αξιαγάπητο. Δεν υπάρχει καμία προσποίηση για την αρκούδα. Θέλει απλώς να ζήσει τη ζωή του και να βρει πρακτικές, πρακτικές λύσεις στα προβλήματα. Τα παραδείγματα της προσγειωμένης φύσης του αφθονούν από τη διάσωση του Eeyore από ένα ποτάμι μέχρι την εφεύρεση του Poohsticks.
Ο Pooh είναι επίσης εξαιρετικά λάτρης του φαγητού και δεν φοβάται να αφεθεί λίγο στις απολαύσεις της ζωής. Λατρεύει αυτό που αποκαλεί «κυνηγό» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αποκτήσει.
Τις περισσότερες φορές, ο Πουχ κάνει παρέα με τους φίλους του. Είναι ένα κοινωνικό πλάσμα, που ενδιαφέρεται πάντα για τις ζωές των άλλων. Συνηθίζει να περνά χρόνο με τα άλλα ζώα του δάσους και φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών τους. Είναι ένα είδος οικονόμου και ηγέτης, χωρίς να το καταλαβαίνει ο κόσμος.
Όταν η Disney αγόρασε τα δικαιώματα για το franchise το 1966, ήταν πρόθυμοι να διατηρήσουν ανέπαφη την αξιαγάπητη περσόνα του Pooh. Τα αφεντικά στο στούντιο ήξεραν ότι ήταν μια φόρμουλα που κερδίζει και κάτι που οι άνθρωποι αγαπούσαν ενστικτωδώς. Ο Pooh χτύπησε τη μεγάλη στιγμή, χάρη στις παραγωγές κινουμένων σχεδίων από τον δημιουργό κινουμένων σχεδίων.
Η πρώτη παραγωγή το 1966 ήταν μια θεατρική «μουσική» με τίτλο Winnie the Pooh and the Honey Tree. Αργότερα, η Disney ακολούθησε αυτές τις παραγωγές με το Winnie the Pooh and the Blustery Day και το Winnie the Pooh and Tigger Too το 1974.

Βλέποντας τη ζήτηση για μια ταινία μεγάλου μήκους, το στούντιο συνδύασε και τα τρία στο The Many Adventures of Winnie the Pooh.
Τα πράγματα ξεκίνησαν για το franchise μετά το 1980. Οι παραγωγοί έδωσαν το πράσινο φως για μια σειρά από νέες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που εξέθεσαν ολόκληρες γενιές παιδιών στην ιδέα. Το πρώτο από αυτά ήταν το Welcome to Pooh Corner, το οποίο κυκλοφόρησε από το 1983 έως το 1986. Μετά από αυτό ήρθαν οι New Adventures of Winnie the Pooh and My Friends Tigger & Pooh.
Τελικά, ο Milne σκόπευε το Winnie the Pooh ως ένα έργο που θα παρηγορούσε, όχι θα προκαλούσε. Και αυτή παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ουσία του franchise μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια