Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Peking Duck Day / Ημέρα Πάπιας Πεκίνου

Πολύ λίγα γαστρονομικά πιάτα μπορούν να διεκδικήσουν τόσο μακρά ιστορία όσο η πάπια Πεκίνου. Χρονολογείται πριν από 700 χρόνια, αυτό το πιάτο έχει μια πλούσια ιστορία που προέρχεται από τα βόρεια μέρη της Κίνας και πήρε το όνομά του από την πόλη του Πεκίνου.
Η πρώτη τυπωμένη συνταγή για την πάπια του Πεκίνου μπορεί να εντοπιστεί πίσω στο έτος 1330, όταν μια μάλλον περίπλοκη συνταγή απαιτούσε το ψήσιμο της πάπιας στο εσωτερικό του στομάχου ενός προβάτου.

Στη σύγχρονη εποχή, η πάπια Πεκίνου συνέχισε να εξελίσσεται στο στυλ και στον τρόπο μαγειρέματος. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το πιάτο έχει αλλάξει από το μαγείρεμα σε κλειστό φούρνο στο μαγείρεμα των πάπιων κρεμώντας τες σε ανοιχτό φούρνο.

Η πάπια Πεκίνου συχνά κόβεται σε πολύ λεπτά κομμάτια που σερβίρονται με ένα σωρό λεπτές τηγανίτες. Το κρέας τυλίγεται σε μια τηγανίτα και στη συνέχεια βυθίζεται σε μια γλυκιά σάλτσα. Είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη απόλαυση.

Σε κλασικά και εμβληματικά εστιατόρια στην κινεζική πόλη Beijeng, η πάπια Πεκίνου σερβίρεται ως σπεσιαλιτέ. Μερικά από αυτά τα εστιατόρια υπάρχουν πάνω από 100 χρόνια και εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα. Ένα από αυτά τα πιο διάσημα εστιατόρια είναι αυτό που ονομάζεται Quanjude και έχει πολλούς διαφορετικούς διάσημους πολιτικούς καλεσμένους όλα αυτά τα χρόνια.

Η Εθνική Ημέρα Πάπιας του Πεκίνου προσφέρει μια νόστιμη ευκαιρία να γιορτάσετε και να απολαύσετε τα εκατοντάδες χρόνια ιστορίας που συνοδεύουν αυτό το πιάτο και την κινεζική κουλτούρα που το καλλιέργησε. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια