Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Hot Chocolate Day / Ημέρα Ζεστής Σοκολάτας

Ω, η χαρά ενός φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα με ατμό μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα! Η ζεστή σοκολάτα προσφέρει μια νόστιμη και γλυκιά απόλαυση που ζεσταίνει το σώμα και την καρδιά.
Ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα και να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα Ζεστής Σοκολάτας!
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Ζεστής Σοκολάτας
Η ζεστή σοκολάτα έχει μια μακρά και απολαυστική ιστορία που συμβαδίζει με την ιστορία του κόκκου κακάο. Στην πραγματικότητα, ο πρώτος τρόπος με τον οποίο απολάμβαναν τη σοκολάτα ήταν ως ρόφημα, αν και αρκετά διαφορετικός από τον τρόπο που οι άνθρωποι πίνουν ζεστή σοκολάτα σήμερα. Όταν οι κόκκοι κακάο χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από ομάδες αρχαίων ανθρώπων, οι κόκκοι πιθανότατα αλέστηκαν χοντροκομμένα και τοποθετήθηκαν σε ζεστό νερό για να δημιουργήσουν ένα πικρό ποτό που χρησιμοποιήθηκε σε θρησκευτικές τελετές.
Καθώς οι κόκκοι σοκολάτας και η ζάχαρη έγιναν πιο προσιτά στην Ευρώπη, τα στερεά κακάο χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την παρασκευή ράβδων σοκολάτας και καραμέλες σοκολάτας. Αλλά αγαπημένο συνεχίζει να είναι το ζεστό, γλυκό γαλακτώδες ρόφημα που είναι γνωστό ως ζεστή σοκολάτα!

Μέχρι το 1828, φτιάχτηκε σοκολάτα σε σκόνη που έκανε πολύ πιο εύκολη την ανάδευση στο γάλα. Και όταν εφευρέθηκε το Nesquik το 1948, το πρώτο σοκολατούχο γάλα σε σκόνη έκανε μια γρήγορη και νόστιμη προσθήκη στο γάλα που μπορούσε επίσης να ζεσταθεί σε ζεστή σοκολάτα.

Η Εθνική Ημέρα Ζεστής Σοκολάτας καθιερώθηκε για να δείξει την εκτίμηση και να ενθαρρύνει τον εορτασμό αυτού του νόστιμου ροφήματος που καταπραΰνει και ανακουφίζει τους νεότερους και τους μεγαλύτερους από τις ψυχές – και όλους τους ενδιάμεσους!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια