Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lisa Marie Presley 1968-2023 κόρη του ΕΛΒΙΣ

Πέθανε στα 54 της η μοναχοκόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ, Έλβις
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (αγγλικά: Lisa Marie Presley, 1 Φεβρουαρίου 1968 - 12 Ιανουαρίου 2023) ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός. Υπήρξε το μοναδικό παιδί του τραγουδιστή και ηθοποιού Έλβις Πρίσλεϊ και της ηθοποιού Πρισίλα Πρίσλεϊ, καθώς και η μοναδική κληρονόμος της περιουσίας του πατέρα της. Η Πρίσλεϊ είχε κυκλοφορήσει τρεις δίσκους κάνοντας καριέρα στην μουσική βιομηχανία.
Παντρεύτηκε τέσσερις φορές,. Υπήρξε σύζυγος του Μάικλ Τζάκσον, του Νίκολας Κέιτζ και του μουσικού παραγωγού Μάικλ Λόκγουντ, πατέρα των δίδυμων κοριτσιών της.
Το 2020 είχε χάσει τον αγαπημένο της γιο, Μπέντζαμιν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 27 ετών.
Η Λίζα Μαρί Πρέσλεϊ, μουσικός, τραγουδίστρια και μοναδικό παιδί του Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε την Πέμπτη έπειτα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι της. Διακομίστηκε εσπευσμένα το πρωί σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, ενώ προηγουμένως είχε προσπαθήσει να την επαναφέρει κάνοντας της ΚΑΡΠΑ, ο πρώην σύζυγός της με τον όποιο συγκτατοικούσαν.
"Με βαριά καρδιά είμαι υποχρεωμένη να μοιραστώ τη συγκλονιστική είδηση ότι η όμορφη κόρη μου Λίζα Μαρί μας άφησε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πρισίλα Πρίσλεϊ.
Μουσικός και διαχειρίστρια της περιουσίας του πατέρα της - Κληρονόμος της Graceland
Η Λίζα Μαρί Πρίσιλα ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Elvis Presley Enterprises, όμως πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της σε εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων το 2005.
Διατήρησε τον έλεγχο της Graceland, ιδιοκτησίας στο Μέμφις (Τενεσί) που ανήκε στον πατέρα της και όπου βρέθηκε ο διάσημος τραγουδιστής χωρίς τις αισθήσεις του τον Αύγουστο του 1977, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή.
Η Λίζα Μαρί Πρέσλεϊ κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Είναι η μητέρα της ηθοποιού Ράιλι Κίο, που έπαιξε στην ταινία "Mad Max: Fury Road".
Ο γάμος με τον Μάικλ Τζάκσον
Εκτός του μουσικού Ντάνι Κίο, με τον οποίο χώρισαν το 1994, είχε επίσης παντρευτεί με τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ καθώς και με τον ηθοποιό και συνθέτη Μάικλ Λόκγουντ. 
Μεγαλύτερη αίσθηση είχε προκαλέσει ο γάμος της με τον θρύλο της ποπ Μάικλ Τζάκσον (1994-1996). Ο γάμος τους έγινε έναν μόλις χρόνο μετά την πρώτη καταγγελία σε βάρος του Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Ήταν μία από τις πολλές καταγγελίες που θα διατυπώνονταν ακόμα και μετά τον θάνατό του. 
Ο αναπάντεχος γάμος με την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ ήρθε σε μια εποχή που ο Τζάκσον αντιμετώπιζε την μεγαλύτερη κρίση στην καριέρα του. Οι σκοτεινές πτυχές της ιδιωτικής του ζωής του και οι ύποπτες, στενές φιλίες με μικρά αγόρια, έριξαν για πάντα σκιά στο όνομά του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια