Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Armand Peugeot 1849-1915 της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Armand Peugeot ( Γαλλικά:  [aʁmɑ̃ pøʒo] ; 18 Φεβρουαρίου 1849 – 4 Φεβρουαρίου 1915) ήταν βιομήχανος στη Γαλλία , πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Peugeot σε κατασκευαστή ποδηλάτων και, αργότερα, αυτοκινήτων. Έγινε δεκτός στο Automotive Hall of Fame το 1999.

Από το 1865, ο Peugeot και ο δεύτερος ξάδερφός του Eugène ασχολήθηκαν με τη διοίκηση της εταιρείας, που τότε ονομαζόταν Peugeot Frères Aînés. Το έβαλαν στην κατασκευή ποδηλάτων το 1882 και εξέθεσαν ένα τρίκυκλο με ατμό στην Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι. Δημιούργησαν το πρώτο τους αυτοκίνητο στο εργαστήριό τους που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία.
Μέχρι το 1892, το όνομα της εταιρείας ήταν Les Fils de Peugeot Frères και είχαν αρχίσει να κατασκευάζουν αυτοκίνητα με κινητήρες Daimler . Ο Armand Peugeot ήθελε να αυξήσει την παραγωγή, αλλά ο Eugène δεν ήθελε να δεσμεύσει την εταιρεία στην απαραίτητη επένδυση.
 Έτσι, στις 2 Απριλίου 1896, ο Peugeot ίδρυσε τη δική του εταιρεία, Société Anonyme des Automobiles Peugeot. Έφτιαξε ένα εργοστάσιο στο Audincourt , αφιερωμένο στην κατασκευή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Τον Φεβρουάριο του 1910, χωρίς άνδρα κληρονόμο, συμφώνησε να συγχωνεύσει την εταιρεία του με αυτή του Eugène. Όταν παραιτήθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας το 1913, η Peugeot ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στη Γαλλία, παράγοντας 10.000 αυτοκίνητα ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια