Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Bacon Day / Ημέρα Μπέικον

Στις 30 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, οι λάτρεις του μπέικον γιορτάζουν ένα από τα αγαπημένα δώρα της φύσης την Ημέρα του Μπέικον! Η μέρα μας υπενθυμίζει ότι το μπέικον δεν είναι μόνο για πρωινό και μας ενθαρρύνει να δοκιμάσουμε διάφορους τρόπους για να απολαύσουμε αυτό το γαστρονομικό θαύμα. 
Όλα είναι καλύτερα με το μπέικον, έτσι είπε κάποιος κάποτε. Και η έρευνά μας δείχνει πολύ λίγα για να αμφισβητήσει αυτόν τον ισχυρισμό. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς φτιάχνουν μπέικον από την κοιλιά του χοιρινού. Άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα πλαϊνά και πίσω κομμάτια χοιρινού κρέατος. Το κρέας ωριμάζεται είτε σε αλατισμένη άλμη είτε σε πακέτο αλατιού. Στη συνέχεια είτε στεγνώνει, είτε βράζει, είτε καπνίζεται.
Το μπέικον είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό στις ΗΠΑ. Το 2020, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ είπε ότι χρησιμοποίησε μισό ή περισσότερο μπέικον εκείνη τη χρονιά. Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά είδη αρωματισμένα ή αρωματισμένα με μπέικον, όπως ποπ κορν, σαπούνι, κεριά, αποσμητικά χώρου και πολλά άλλα. Αν και αυτές οι χρήσεις ταιριάζουν ακριβώς στην ημέρα, προτείνουμε να μαγειρέψετε με μπέικον.
Δεν είναι πλέον μόνο για πρωινό. Το μπέικον βελτιώνει τα πάντα, από ποτά μέχρι επιδόρπιο. Μερικά κοκτέιλ όπως το Bloody Mary και το Caesar προσθέτουν μπέικον στις ελιές, τα τουρσιά και άλλα διάφορα συστατικά. Το μπέικον βελτιώνει τη γεύση πολλών ορεκτικών, σάντουιτς και σούπες. Ενσωματώστε το μπέικον στις σαλάτες ως επικάλυψη ή ανακατέψτε το στο dressing. Για επιδόρπιο, το μπέικον συνδυάζεται καλά με σφένδαμο ή παγωτό σφενδάμου. Χάρη στην αλμυρή, καπνιστή γεύση του μπέικον, συμπληρώνει αρκετά καλά το γλυκό. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. 
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ την #BaconDay
Οι ιδρυτές του Bacon Day μας ενθαρρύνουν να τρώμε μια ποικιλία από μπέικον ενώ παρακολουθούμε ταινίες του Kevin Bacon ή ταινίες με μπέικον στον τίτλο. Αναφέρονται και άλλες προτεινόμενες παραδόσεις όπως τοστ με μπέικον και φιλιά κάτω από γκι χοιρινού λίπους. Κάνουμε αυτές τις συστάσεις για τον εορτασμό της ημέρας:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή.
Δοκιμάστε τον καλύτερο τρόπο μαγειρέματος μπέικον.
Γεμίστε τη σαλάτα, τη σούπα ή τα αυγά σας με αυτό το νόστιμο συστατικό.
Κάντε δώρο το μπέικον.
Δοκιμάστε διαφορετικές ποικιλίες και καθορίστε την αγαπημένη σας.
Παρουσιάστε το cookoff και δημοσιεύστε τις αγαπημένες σας συνταγές.
Γράψε ένα τραγούδι για το μπέικον.
Κάντε ένα χαμογελαστό πρόσωπο χρησιμοποιώντας μπέικον.
Επισκεφτείτε τον αγαπημένο σας κρεοπώλη και δώστε του μια φωνή!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια