Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mathematics Day Srinivasa Ramanujan Ημέρα Μαθηματικών

Με καταγωγή από την Ινδία, η ημέρα επικεντρώνεται ιδιαίτερα γύρω από έναν άνδρα. Στην πραγματικότητα, ο λόγος που έχει οριστεί η Ημέρα των Μαθηματικών στις 22 Δεκεμβρίου είναι επειδή είναι τα γενέθλια του πιο αξιοσέβαστου μαθηματικού της χώρας, του Srinivasa Ramanujan. Μια μαθηματική ιδιοφυΐα υψηλού βαθμού, ο Ramanujan γεννήθηκε το 1887 και πέρασε τη ζωή του υπό βρετανική κυριαρχία στην Ινδία. 
Παρά το γεγονός ότι δεν είχε σχεδόν καμία εκπαίδευση στα μαθηματικά, ο Ramanujan έκανε κάποιες σημαντικές συνεισφορές στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας αριθμών, των άπειρων σειρών, της μαθηματικής ανάλυσης και των συνεχιζόμενων κλασμάτων.
Η αρχική μαθηματική έρευνα και οι θεωρίες του Ramanujan γεννήθηκαν μεμονωμένα, καθώς το έργο του ήταν πολύ προηγμένο και πρωτότυπο για να συνεργαστούν μαζί του οι μαθηματικοί της εποχής του. Ωστόσο, μέσω αλληλογραφίας με έναν Άγγλο καθηγητή μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο Ramanujan συνδέθηκε περισσότερο και τελικά μετακόμισε στην Αγγλία και έγινε ο πρώτος Ινδός συνεργάτης στο Trinity College στο Cambridge.
Η ζωή του Ramanujan κόπηκε απότομα σε ηλικία 32 ετών, όταν πέθανε το 1920 από επιπλοκές από μια ασθένεια που είχε νωρίτερα στην παιδική του ηλικία. Ακόμη και μετά τον θάνατό του, οι συνεισφορές του ήταν σημαντικές, ειδικά όταν ένα χαμένο σημειωματάριό του βρέθηκε 50 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, το 1976.

Τώρα, η Ημέρα των Μαθηματικών είναι εδώ για να εκτιμήσει και να γιορτάσει τη ζωή του Srinivasa Ramanujan και τη συνεισφορά του στον κόσμο. Η καθιέρωση της Ημέρας των Μαθηματικών από την ινδική κυβέρνηση έγινε το 2011, ενόψει του εορτασμού της 125ης επετείου από τη γέννηση του Ramanujan το 2012. Την ίδια χρονιά, η ινδική κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια αναμνηστική σφραγίδα προς τιμήν του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια