Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Walt Disney Company 1923

Η The Walt Disney Company, γνωστή και ως Disney, είναι αμερικανική πολυεθνική κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με έδρα το Walt Disney Studios στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια.
Η εταιρία ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1923 από τους αδερφούς Γουόλτ και Ρόι Ντίσνεϊ με την ονομασία "Disney Brothers Cartoon Studio".
Στο παρελθόν είχε λάβει τις ονομασίες "The Walt Disney Studios" και "Walt Disney Productions", προτού λάβει την τωρινή της ονομασία το 1986. 
Η εταιρία καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος των κινουμένων σχεδίων στην αμερικανική βιομηχανία, πριν το άνοιγμά της σε παραγωγές ταινιών ζωντανής δράσης, στην τηλεόραση και στα θεματικά πάρκα ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
Από την δεκαετία του 1980, η Ντίσνεϊ δημιούργησε και εξαγόρασε τμήματα με σκοπό την προώθηση πιο ενήλικου περιεχομένου, σε αντίθεση με τις μέχρι τότε παραγωγές της, οι οποίες ήσαν φιλικές προς την οικογένεια. 
Η εταιρία είναι γνωστή για το κινηματογραφικό στούντιο της, την The Walt Disney Studios, που περιλαμβάνει τα Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios, Searchlight Pictures και Blue Sky Studios. Άλλες επιχειρήσεις της Ντίσνεϊ περιλαμβάνουν τμήματα σχετικά με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το steaming, τα θεματικά πάρκα και θέρετρα, τα καταναλωτικά προϊόντα, τις εκδόσεις και τις διεθνείς δραστηριότητες.
Μέσω αυτών των διαφόρων τομέων, στην Ντίσνεϊ ανήκουν το τηλεοπτικό δίκτυο ABC καθώς επίσης και τα Disney Channel, ESPN, Freeform, FX και το National Geographic, εκδοτικοί οίκοι, εταιρίες παραγωγής προϊόντων (merchandise) και μία σειρά από φίρμες θεατρικών και μουσικών παραγωγών. Αν οι πριγκίπισσες της Disney ήταν… υπαρκτές εδώ
Ακόμα, κατέχει πλήθος υπηρεσιών streaming όπως τα Disney+, Hulu, ESPN+ και Hotstar και τον τομέα ψυχαγωγίας "Disney Parks, Experiences and Products",το οποίο είναι ένα σύνολο 14 θεματικών πάρκων, θέρετρων και γραμμών κρουαζιέρας ανά την υφήλιο. Ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων Μίκυ Μάους, δημιουργήθηκε το 1928 από τους Γουόλτ Ντίσνεϊ και Ουμπ Ίουερκς, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες όλων των εποχών και αποτελεί την επίσημη μασκότ της εταιρίας.
Η εταιρεία, η οποία συμμετέχει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) με το σύμβολο μετοχών DIS, αποτελεί συστατικό του Dow Jones Industrial Average από το 1991. Τον Αύγουστο του 2020, σχεδόν τα δύο τρίτα των μετοχών της ανήκαν σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια