Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Snake Day / Παγκόσμια Ημέρα Φιδιού

Μάθετε για την Παγκόσμια Ημέρα Φιδιού
Η Παγκόσμια Ημέρα Φιδιού είναι μια σημαντική ημέρα όσον αφορά την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα διαφορετικά είδη φιδιών σε όλο τον κόσμο. Τα φίδια τείνουν να έχουν αρνητική χροιά. Πολλοί φοβούνται τα φίδια και, φυσικά, μπορούμε σίγουρα να καταλάβουμε τους λόγους! Σε κανέναν δεν αρέσει η σκέψη ότι θα τον καταβροχθίσει ένα φίδι, έτσι δεν είναι; Επιπλέον, όταν κάποιος είναι διπρόσωπος ή κακός άνθρωπος, συχνά αναφέρεται ως φίδια. Ωστόσο, τα φίδια είναι υπέροχα πλάσματα και είναι τόσο σημαντικά για τον κόσμο που ζούμε. 
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 3.5000 είδη φιδιών σε όλο τον κόσμο; Εξαιτίας αυτού, δεν θα είναι πρόκληση για εσάς να βρείτε ένα φίδι που σας συναρπάζει και σας ενδιαφέρει για το οποίο ίσως δεν έχετε ξανακούσει, ακόμα κι αν είστε κάποιος που ενδιαφέρεται για τα φίδια και έχετε ένα κατοικίδιο φίδι του το δικό σου! Αυτός, λοιπόν, είναι ένας από τους καλούς λόγους για να ερευνήσετε τα φίδια και να μάθετε περισσότερα γι' αυτά αυτήν την ημερομηνία. Τελικά, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να μάθεις!
Από τα 3.500 είδη φιδιών σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν μόνο περίπου 600 που είναι δηλητηριώδη. Αυτό είναι λιγότερο από το 25 τοις εκατό των φιδιών! Υπάρχουν μόνο 200 είδη φιδιών που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο και για την ανθρώπινη ζωή. Επομένως, τα φίδια δεν είναι τόσο ανησυχητικά ή τρομακτικά όσο νομίζουμε ότι είναι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέβεις και να αρχίσεις να χαϊδεύεις όποιο φίδι συναντήσεις! Ωστόσο, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Μήπως δίνουμε σε αυτά τα ζώα πολύ πιο δύσκολο χρόνο απ' όσο τους αξίζει;

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Φιδιού
Το φίδι είναι ένας από τους παλαιότερους μυθολογικούς χαρακτήρες και έχει γίνει σεβαστός από τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν περίπου 3.458 είδη φιδιών που είναι γνωστά μέχρι στιγμής, που κυμαίνονται από την ημι-παγωμένη τούνδρα του βόρειου Καναδά έως τις ατμιστές ζούγκλες του ισημερινού και τους περισσότερους ωκεανούς του κόσμου. Τα φίδια είναι πολύ αποτελεσματικά αρπακτικά ζώα και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης σε κάθε ένα από αυτά τα βασίλεια. Τα φίδια είναι επίσης συναρπαστικά καθώς έχουν προϊστορική καταγωγή, δίνοντάς μας έτσι μια ματιά στην προϊστορική εποχή που η γη κυβερνιόταν από ερπετά—πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι τα σύγχρονα ερπετά είναι κυριολεκτικά τα ζωντανά ξαδέρφια των δεινοσαύρων που αναπνέουν.

Το είδος που φαίνεται να γοητεύει περισσότερο τους ανθρώπους είναι το King Cobra, το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει σε ταινίες να πεθαίνει από ένα καλάθι από έναν γητευτή φιδιών. ο Κροταλίας, που ανάγκασε αμέτρητους ανθρώπους να ρουφήξουν το δηλητήριό του από το δάγκωμα πριν να είναι πολύ αργά. και τον Δικτυωτό Πύθωνα, το μακρύτερο φίδι του κόσμου που σκοτώνει τη λεία του στραγγαλίζοντάς το.

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιδιού δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για αυτά τα ζώα και πόσο συνεισφέρουν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια