Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Paul Sorvino ηθοποιός 1939-2022

April 13, 1939 – July 25, 2022
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Paul Sorvino ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Goodfellas αλλά και της τηλεοπτικής σειράς Law & Order. Ο είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της οικογένειας, Roger Neal.
«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες» ανέφερε σε δήλωσή της η σύζυγος του ηθοποιού, Dee Dee Sorvino. «Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Paul Sorvino. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου και ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έχουν περάσει από την οθόνη αλλά και τη σκηνή».
Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1939, ο Σορβίνο σπούδασε μουσική και αρχικά ήθελε να κάνει καριέρα στην όπερα, αλλά τον κέρδισε η υποκριτική.
Ο Σορβίνο ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του στο Goodfellas του Μάρτιν Σκορτσέζε όπου υποδύθηκε τον Πώλι Σίσερο, αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη όπου ερμήνευε τον αρχιφύλακα Φιλ Σερέτα. Επιπλέον, είχε υποδυθεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ στην ταινία «Νίξον» (1995). 
Ο Ιταλο-Αμερικανός, που σύμφωνα με την οικογένειά του ήταν τραγουδιστής όπερας, συγγραφέας και γλύπτης, είχε εμφανιστεί σε πάνω από 50 ταινίες στην καριέρα του ενώ ήταν εξαιρετικά δραστήριος τα τελευταία χρόνια, εμφανιζόμενος μεταξύ άλλων στα The Firm, Star Trek: The Next Generation, Repo! The Genetic Opera, Rules Don't Apply, Godfather of Harlem. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια