Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Video Game Day / Ημέρα Βιντεοπαιχνιδιών

Τα τελευταία 50+ χρόνια, το βιντεοπαιχνίδι έχει πάρει τη θέση του στον πολιτισμό και έχει γίνει ακόμη και ο πυρήνας γύρω από τον οποίο έχει διαμορφωθεί η δική του εικονική υποκουλτούρα. Οι εικόνες και οι ήχοι των βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή αίσθηση νοσταλγίας σε μερικούς ή μια συναρπαστική αίσθηση περιπέτειας για άλλους.
Είτε κοιτάμε προς το παρελθόν είτε το μέλλον, η Εθνική Ημέρα Βιντεοπαιχνιδιών παρέχει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε και σε όλους όσους αγαπούν τα βιντεοπαιχνίδια να γιορτάσουν αυτήν την ημέρα!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Βιντεοπαιχνιδιών
Το 1958, ένα παιχνίδι που έμοιαζε με πινγκ-πονγκ, που ονομαζόταν Tennis for Two. Δημιουργήθηκε από τον William Higinbotham, το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του σε έναν μεγάλο αναλογικό υπολογιστή στο Brookhaven National Laboratory, ένα ερευνητικό ινστιτούτο στη Νέα Υόρκη.
Μέχρι τη δεκαετία του 1970, οι οικιακές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών Odyssey και Atari κυκλοφόρησαν στην αγορά με νέα τεχνολογία όπως joysticks και παιχνίδια πολλαπλών δοχείων. Η δεκαετία του 1980 έφερε ακόμα πιο ενδιαφέροντα βιντεοπαιχνίδια, όπως το Pac-Man, το Super Mario Bros, το Tetris και το SimCity, τα περισσότερα από τα οποία συνεχίζουν να είναι επιτυχημένα franchise ακόμα και σήμερα.
Ενώ τα βιντεοπαιχνίδια γνώρισαν μια κάμψη στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα και αρκετές εταιρείες οικιακών υπολογιστών και κονσολών βιντεοπαιχνιδιών χρεοκόπησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κλάδος θα ανακάμψει πιο δυνατός από ποτέ.
Η εμφάνιση του Nintendo Entertainment System από μια σχεδόν 100χρονη ιαπωνική εταιρεία παιχνιδιών εμπόδισε τη δημιουργία φθηνών, κακής κατασκευής παιχνιδιών επιβάλλοντας κανονισμούς σε παιχνίδια τρίτων. Αυτό επανοικοδόμησε την ακεραιότητα της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.
Μόλις λίγα χρόνια αργότερα, το 1989, η Nintendo παρουσίασε τις φορητές συσκευές της. Το Game Boy, το Game Boy Color, το Nintendo DS και το Nintendo 3DS συνέχισαν να φέρνουν την επανάσταση στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Ημέρα Βιντεοπαιχνιδιών άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Η πρώτη ηχογραφημένη γιορτή φαίνεται να ήταν το 1991 και θα μπορούσε να είχε χορηγηθεί από έναν άνδρα ονόματι David Earle, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος των Kid Vid Warriors στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Μια άλλη ιστορία είναι ότι η προέλευση της Εθνικής Ημέρας Βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να προήλθε από έναν υπάλληλο του Ιδρύματος Ιστορίας Βιντεοπαιχνιδιών. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αφιερωθεί στη διατήρηση, τον εορτασμό και τη διδασκαλία της μοναδικής ιστορίας των βιντεοπαιχνιδιών.
Αλλά ανεξάρτητα από το πώς ακριβώς ξεκίνησε, η Εθνική Ημέρα Βιντεοπαιχνιδιών έχει σίγουρα μπει στις καρδιές και τις ζωές των λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών σε όλο τον κόσμο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια