Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

συνθέτης Monty Norman 1928-2022

born Monty Noserovitch; 4 April 1928 – 11 July 2022
Μόντι Νόρμαν: Πέθανε ο συνθέτης του θρυλικού θέματος των ταινιών του Τζέιμς Μποντ
Ο Μόντι Νόρμαν, που έδωσε στον Τζέιμς Μποντ τον εμβληματικό ήχο που εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες ντύνει κάθε ταινία του franchise, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών, μετά από «σύντομη ασθένεια».
Ποιος ήταν ο Μόντι Νόρμαν
Ο Νόρμαν γεννήθηκε στο Stepney, στο ανατολικό Λονδίνο, από Εβραίους γονείς. Όταν ήταν 16 ετών η μητέρα του τού αγόρασε μια κιθάρα για 15 λίρες. Πολύ σύντομα θα ανακάλυπτε τη μουσική των Beatles και του Eric Clapton.
Στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ξεκίνησε να τραγουδά σε big bands ενώ αργότερα έγραψε για μιούζικαλ και ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Songbook, Poppy και Make Me An Offer.
Ο Βρετανός έγινε ευρέως γνωστός όταν συνέθεσε τη μελωδία του θέματος της πρώτης ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τον Σον Κόνερι, το «Dr. No», το 1962.
Λέγεται ότι οι παραγωγοί των ταινιών τότε δεν ήταν ευχαριστημένοι με την σύνθεση του Νόρμαν και ζήτησαν από τον Τζον Μπάρι, τον βασικό συνθέτη της μουσικής των ταινιών του διάσημου πράκτορα 007, να το συνθέσει ξανά.
Ο τελευταίος αργότερα υποστήριξε ότι το μουσικό θέμα ήταν δικό του. Ο Νόρμαν τον έσυρε στα δικαστήρια και κέρδισε τη διαμάχη.
Το κομμάτι ακούγεται στους τίτλους αρχής και των 25 πλέον ταινιών ενώ είναι αναγνωρίσιμο από άτομα κάθε ηλικίας.

Ακούστε το παρακάτω

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια