Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φρουτάλια Άνδρου

Φρουτάλια Άνδρου
Το παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου είναι μια λαχταριστή ομελέτα, στην οποία προστίθενται κύβοι πατάτας και ανδριώτικο λουκάνικο.
Απλά απολαυστική.
Υλικά:
* ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
* 200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
* 6 αυγά
* Λίγο βούτυρο
* Ελαιόλαδο
* Αλατοπίπερο

 Ετοιμασία:
Τηγανίζετε σε μια φριτέζα τους κύβους της πατάτας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο αφού το κόψετε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μεγάλο καθαρό τηγάνι, βάζετε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο, ρίχνετε μέσα τους κύβους πατάτας, το λουκάνικο και τα ανακατεύετε μέχρι να σκορπιστούν σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα αδειάζετε μέσα στο τηγάνι με τις πατάτες και τα λουκάνικα.
Τέλος, ψήνετε την ομελέτα καλά και από τις δύο πλευρές και την σερβίρετε ζεστή.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια