Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε η ηθοποιός Βούλα ΧΑΡΙΛΑΟΥ 1932-2022

«Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε. Η Βούλα Χαριλάου. Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες. Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση. Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ. θα την έχω πάντα στην καρδιά μου», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Μπιμπίλας.
3.2.1932 - Η Βούλα Χαριλάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.
Όπως αναφέρει η κα Μπουρδάκου, το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης.
Ο «Εφιάλτης» θεωρείται από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Φιλμογραφία
Αδίστακτοι (1965) [Βάνα]
Μάνα κάνε κουράγιο (1962)[Έλσα Θεμελή-Δέλιου]
Ήρθες αργά (1961)
Χωρίς μητέρα (1961)
Εφιάλτης (1961)
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)[Νινέττα /Ντίνος Μαράς]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Νίνα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Λίζα Μωράλη]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Χαρούλα]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Λόλα Προκόπη]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Χωρίς μητέρα (1961)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια