Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Formula 1: Tony Brooks 1932-2022 Βρετανός οδηγός

25 Φεβρουαρίου 1932 Dukinfield, Ηνωμένο Βασίλειο
Απεβίωσε: 3 Μαΐου 2022
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών, στο Λονδίνο, άφησε ο Βρετανός οδηγός της Formula 1 τις δεκαετίες του 1950 και 1960, Τόνι Μπρουκς.
Ο Μπρουκς, γνωστός ως «ο ιπτάμενος οδοντίατρος» (ήταν γιος οδοντιάτρου) υπήρξε ένας από τους κορυφαίους οδηγούς grand prix της εποχής του.
Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του απέφευγε τη δημοσιότητα, τόσο πολύ, που ο σερ Στέρλινγκ Μος, με τον οποίον έδωσαν μεγάλες μάχες στη Formula 1 και στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων, τον περιέγραψε ως «ο μεγαλύτερος "ελάχιστα γνωστός" οδηγός όλων των εποχών».
Χάρη στον συνδυασμό ταχύτητας και ομαλής οδήγησης, ο Μπρουκς κέρδισε σχεδόν τα μισά από τα grand prix στο οποία κατατάχθηκε. Μόνο οι Φάντζιο, Μος και Ασκάρι σημείωσαν περισσότερες νίκες από αυτόν το διάστημα που έλαβε μέρος στους αγώνες.
Στη διάρκεια της καριέρας του οδήγησε για την BRM, τη Vanwall, την Cooper και τη Ferrari, παίρνοντας νίκες τόσο με μονοθέσια στο grand prix όσο και με σπορ αυτοκίνητα σε πολλές πίστες, συμπεριλαμβανομένων των τριών πιο απαιτητικών: Σπα, Νίρμπρουργκρινγκ και Μόντσα.
Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη Formula 1, από το 1956 μέχρι και το 1961, κατάφερε σε 39 συμμετοχές (38 εκκινήσεις) να πανηγυρίσει 6 νίκες, 3 pole positions και 10 θέσεις στο βάθρο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια