Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ο άλλοτε αντιπρόεδρος της UEFA, Egidius Braun 1925-2022

27 February 1925 – 16 March 2022
Το γερμανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θρηνούν τον θάνατο του Εγκίντιους Μπράουν σε ηλικία 97 ετών, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στο ποδόσφαιρο. Το μήνυμα του προέδρου της UEFA και η κίνηση της Ομοσπονδίας της Γερμανίας.
Ο Εγκίντιους Μπράουν διετέλεσε πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (DFB) από το 1992 έως το 2001. Επίσης ήταν αντιπρόεδρος της UEFA από το 1992 έως το 2000 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας από το 1988 έως το 2000, ενώ επίσης “υπηρέτησε” ως ταμίας της UEFA (1996-2000), καθώς και επικεφαλής διαφόρων επιτροπών-κλειδιά της.
Έγινε επίτιμο μέλος της UEFA το 2000 και του απονεμήθηκε το 2004 το παράσημο της Order of Merit in Diamond – που προορίζεται για άτομα που έχουν αναλάβει τα υψηλότερα καθήκοντα στο ποδόσφαιρο ή που υπηρέτησαν το άθλημα με ιδιαίτερη διάκριση.
Παράλληλα με τους πολλούς διαφορετικούς του ρόλους στο ποδόσφαιρο, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του ήταν η ίδρυση του Ιδρύματος Εγκίντιους Μπράουν. Καθοδηγούμενο από το δικό του “μότο ζωής” «το ποδόσφαιρο – κάτι περισσότερο από ένα 1-0», το ίδρυμα που συνδέεται με την DFB έχει βοηθήσει στη βελτίωση αμέτρητων ζωών παγκοσμίως.
«Λυπούμαστε βαθιά για το θάνατο του Εγκίντιους Μπράουν», δήλωσαν ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν και ο Γενικός Γραμματέας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά τους στην DFB, στο Ίδρυμα “Εγκίντιους Μπράουν”, στην οικογένεια και στους φίλους.
Η γερμανική ομοσοπονδία ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (19-20/03) ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού για «έναν σπουδαίο πρόεδρο στην ιστορία της Ένωσης, έναν άνθρωπο στον οποίο οφείλουμε τη μέγιστη εκτίμηση μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εντεταλμένη γενική γραμματέας της DFB, Χάικε Ούλριχ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια