Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Bittersweet Chocolate Day / Ημέρα Πικρής Σοκολάτας

Μερικές φορές η πλούσια, γλυκιά γεύση της σοκολάτας γάλακτος δεν είναι αυτό που θα ικανοποιήσει αυτή τη λαχτάρα. Μερικές φορές, οι γευστικοί κάλυκες θέλουν να απολαύσουν την υποκείμενη πικρία που είναι εγγενής στις πιο μαύρες σοκολάτες. Και η National Bittersweet Chocolate Day είναι η τέλεια μέρα για να απολαύσετε ακριβώς αυτό!
Σίγουρα υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σοκολάτας από όλο τον κόσμο, αλλά η μαύρη σοκολάτα κυριαρχεί στην Εθνική Ημέρα Πικρής Σοκολάτας.
Οι σοκολάτες γάλακτος,  παρασκευάζονται με πολλή ζάχαρη και μια υγιεινή δόση γάλακτος, φέρνοντας τη γεύση που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν.
Αλλά η σοκολάτα δεν φτιάχτηκε πάντα έτσι! Στην πραγματικότητα, για πολλούς αιώνες, ο σπόρος κακάο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός ζεστού ροφήματος που απολάμβαναν οι αρχαίοι Μάγια και οι αρχαίοι Ολμέκοι που κατοικούσαν στα νότια τμήματα του σημερινού Μεξικού. Η σοκολάτα εκείνης της εποχής ήταν σεβαστή και χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες γιορτές και τελετές. Θα ήταν πολύ πικρό, μερικές φορές γλυκαμένο με μέλι ή καρυκευμένο με πιπεριές τσίλι.
Η σημερινή γιορτή της γλυκόπικρης σοκολάτας βρίσκεται στη μέση της κλίμακας μεταξύ του αρχαίου ποτού πικρής σοκολάτας και της σοκολάτας γάλακτος που είναι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.
Η γλυκόπικρη σοκολάτα, με μια ποικιλία γνωστή και ως μαύρη σοκολάτα, ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση. Κατά την παρασκευή σοκολάτας της μαύρης ποικιλίας, προστίθενται λίπος και ζάχαρη στο κακάο, χωρίς να προσθέτουν γάλα για να εξομαλυνθεί η πικράδα. Τείνει να είναι πιο σκληρό, πιο πλούσιο και ένα κοινό συστατικό στο ψήσιμο. Και, φυσικά, είναι μια από τις θεμελιώδεις γεύσεις στα πιο πλούσια ροφήματα σοκολάτας, ειδικά στη μεξικάνικη σοκολάτα, η οποία φτιάχνεται με μια νότα καγιέν.
Το Real Bittersweet, ωστόσο, είναι μια σοκολάτα που έχει ελαφρώς γλυκάνει. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό είναι το είδος σοκολάτας που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο ψήσιμο, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αγαπημένων μπισκότων με τσιπ σοκολάτας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια