Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Xueli Abbing: Το μοντέλο με αλμπινισμό

Όταν η Xueli ήταν μωρό, οι γονείς της την άφησαν στο έξω από ένα ορφανοτροφείο. Στην Κίνα, ο αλμπινισμός θεωρείται από μερικούς ως «κατάρα».
Η σπάνια γενετική κατάσταση προκαλεί έλλειψη χρωστικής ουσίας που κάνει το δέρμα και τα μαλλιά της Xueli πολύ χλωμά και επίσης την καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως του ήλιου. 
Αλλά η διαφορετική εμφάνισή της, την οδήγησε στην καριέρα της ως μοντέλο. Τώρα, σε ηλικία 16 ετών, έχει κοσμήσει τις σελίδες της Vogue και προβάλλει κολεξιόν για κορυφαίους σχεδιαστές.
1 στους 20.000 ανθρώπους παγκοσμίως γεννιέται με αυτή τη νόσο και παρά την υπερπληροφόρηση που υπάρχει σήμερα, εξακολουθεί να υπάρχει πολύ στίγμα γύρω της. Σε μέρη ειδικά όπου άτομα με αυτήν την κατάσταση ξεχωρίζουν από το πλήθος, όπως είναι η Αφρική ή η Ασία, ο αλμπινισμός θεωρείται «κατάρα» ή αναπόσπαστο κοινωνικό και οικονομικό «βάρος», τόσο που πολλά παιδιά δεν καταφέρνουν ποτέ να ζήσουν σε ένα αγαπημένο σπίτι αφού έρθουν σε αυτόν τον κόσμο.
Ευτυχώς, όταν ήταν 3 ετών, η Xueli υιοθετήθηκε από την ολλανδική οικογένεια Abbing και μετακόμισε εκεί, για να ζήσει με τη νέα μαμά και την αδελφή της. 
Η μοναδική εμφάνισή της οδήγησε τη Xueli στη βιομηχανία της μόδας σε ηλικία 11 ετών, όπου χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να γιορτάσει τις διαφορές, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την νόσο του αλμπινισμού και να εμπνεύσει άλλους να αγκαλιάσουν τη φυσική τους ομορφιά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια