Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

When the Niagara Falls dried up 1969

 Όταν οι καταρράκτες του Νιαγάρα στέρεψαν

June 12, 1969
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της περιόδου Wisconsin (τελευταία εποχή των πάγων), και το νερό από τις νεοσυσταθείσες Μεγάλες Λίμνες δημιούργησε ένα δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ενώ δεν είναι εξαιρετικά μεγάλος σε ύψος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος. Περισσότερο από 6 εκατομμύρια κυβικά πόδια (168.000 m³) νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής, και σχεδόν 4 εκατομμύρια κυβικά πόδια (110.000 m³) κατά μέσο όρο.
Είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική.
Ακούγεται απίστευτο κι όμως συνέβη στ’ αλήθεια, οι καταρράκτες του Νιαγάρα σταμάτησαν να ρέουν, μετά από 12.000 χρόνια συνεχόμενης ροής.
Το γεγονός αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 1969 και κράτησε για 6 μήνες, όταν μια όμάδα μηχανικών του Αμερικάνικου στρατού βελτίωνε την υγιή ροή των καταρρακτών εκτρέποντας 273.000 λίτρα νερού του ποταμού του Νιαγάρα προς την Καναδική μεριά των συνόρων.
Έχτισαν ένα φράγμα 186 μέτρων στον ποταμό και μετατόπισαν ένα μεγάλο ποσοστό από πέτρες από τη βάση των καταρρακτών.
Οι Αμερικάνοι μηχανικοί έκαναν επίσης και ένα γεωλογικό τεστ για αν σιγουρευτούν ότι όλες οι άλλες πέτρες ήταν ασφαλείς.
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, τελικά, ξαναγέμισαν στις 25 Νοεμβρίου του 1969, όταν οι μηχανικοί ανατίναξαν το φράγμα τους.
Το ιστορικό αυτό γεγονός είδαν πάνω από 2.500 άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια