Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Elon Musk νοτιοαφρικανικός επιχειρηματίας

Elon Musk

28.6.1971 στην Νότια Αφρική. 
Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ 

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε, στην εμβληματική εκπομπή Saturday Night Live (SNL) της αμερικανικής τηλεόρασης πως πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ. 
Ο μεγιστάνας απευθυνόμενος στους τηλεθεατές είπε πως «γράφω ιστορία σήμερα ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL.... Ή το πρώτο που το παραδέχεται» για να εισπράξει το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού. 
Elon Musk
Ο CEO της Tesla εξήγησε πως έχει μια δυσχέρεια να πείσει τους συνομιλητές του πως εννοεί όσα λέει. «Μερικές φορές αφού πω κάτι πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ» δήλωσε στην εισαγωγή του κατά την έναρξη της εκπομπής.  
Ο Μασκ που έχει πάνω από 53 εκατομμύρια followers στο Twitter, αστειεύτηκε για τη σχέση του με τα social media, παραδεχόμενος πως έχει γίνει στόχος όχι μόνο επικρίσεων, αλλά και νομικών απειλών στο παρελθόν με αφορμή Tweet του.  
«Κοιτάξτε, το ξέρω πως κάποιες φορές λέω ή ποστάρω αλλόκοτα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Σε όποιον έχει θιγεί, θέλω μόνο να πω πως επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω κόσμο με πύραυλο στον Άρη. Πιστεύατε, δηλαδή, πως θα ήμουν ένας χαλαρός, νορμάλ τύπος;»  αστειεύτηκε. 
Elon Musk
Ο Ίλον Μασκ (μεταγράφεται συχνά και ως Έλον Μασκ, πλήρες όνομα Ίλον Ριβ Μασκ Elon Reeve Musk, γενν. στην Πρετόρια, 28 Ιουνίου 1971) είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική και με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός και εφευρέτης.
Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.
Elon Musk
Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη. 
Elon Musk
Στα μέσα Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισ. δολ., σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index, ενώ η συνολική περιουσία του Μπέζος κινείται περίπου στα 183 δισ. δολ.
Τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του Μασκ είχε εκτιμηθεί περίπου στα 24,6 δις δολ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια