Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

SMS: Καταργούνται τη Δευτέρα του Πάσχα

Αντίστροφη μέτρηση για τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών από δήμο σε δήμο αλλά και στα SMS στο 13033.
Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και οι πληροφορίες λένε ότι μετά το Πάσχα δεν θα έχουμε αυτή την «ποικιλία» sms για τις μετακινήσεις μας.
Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, τις καθημερινές ισχύει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με εξαιρέσεις όταν πρόκειται για επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε κατάστημα λιανικής ή κέντρου αισθητικής. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επίσης, το τελευταίο διάστημα επιτρέπονταν τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης 6.

Αυτό σύντομα θα σταματήσει να ισχύει.
Την άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι είναι λογικό να καταργηθεί από την στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση, δηλαδή στις 3 του επόμενου μήνα.
Συγκεκριμένα, εκτίμησε πως με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, η απαγόρευσή τους «λογικά θα έπρεπε να αρθεί», ωστόσο και για το θέμα αυτό αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ μετά από παρεμφερή ερώτηση επανέλαβε ότι η διαδημοτικές δεν επιτρέπονται τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά ανοίγουν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Από την άλλη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από την επόμενη εβδομάδα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης χωρίς SMS.
Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.
Στο τέλος του SMS στο 13033 αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.  Ο κ. Γεωργιάδης τοποθέτησε την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις όχι νωρίτερα από τρεις εβδομάδες μετά, έτσι ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί εμβολιασμοί,  αναφέροντας ότι για την ώρα δεν καταργείται το… γενικό sms. Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.
Την ίδια ημερομηνία σχετικά με την κατάργηση των SMS «έδειξε» και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τι θα γίνει με το 13032
Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταργηθεί τόσο άμεσα το sms στο 13032, το οποίο χρησιμοποιείται την τρίωρη παραμονή μας στα καταστήματα για αγορές. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εξεταστεί αν και πόσο θα παραμείνει ανάλογα την επιδημιολογική εικόνα που θα έχει η χώρα εκείνη την περίοδο.

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση 
Η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης θα πραγματοποιηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, θα είναι δυνατή η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, θα είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τη διάταξη, θα είναι 90 cm-1,2 m-1,8m, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες έως δύο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου. Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 23:00 τη νύχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια