Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Stamen Grigorov 1878-1945 Lactobacillus bulgaricus

Stamen Gigov Grigorov ( Βουλγαρικά : Стамен Гигов Григоров ; 27 Οκτωβρίου 1878 - 27 Οκτωβρίου 1945) ήταν εξέχων Βούλγαρος ιατρός και μικροβιολόγος . Ανακάλυψε το Lactobacillus bulgaricus bacillus, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη φυσικού γιαουρτιού .  
Ζωή 
Ο Stamen Grigorov γεννήθηκε στο χωριό Studen Izvor [ bg ] (φωτισμένη "Cold Spring"), Tran Municipality , Pernik Province , Bulgaria . Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του στις φυσικές επιστήμες στο Μονπελιέ της Γαλλίας και στην ιατρική επιστήμη στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 1905, σε ηλικία 27 ετών, ο Γκριγκόροφ έκανε την ανακάλυψη για την οποία είναι πιο γνωστός. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο του καθηγητή Léon Massol στη Γενεύη, ανακάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος του βακίλου είναι η πραγματική αιτία για την ύπαρξη φυσικού γιαουρτιού .
Σε αναγνώριση, το στέλεχος ονομάστηκε από την επιστημονική κοινότητα Lactobacillus bulgaricus . Η αρχική ποικιλία βουλγαρικού γιαουρτιού μπορεί να παραχθεί μόνο στη Βουλγαρία και σε ορισμένες γειτονικές περιοχές της χερσονήσου των Βαλκανίων. Σε άλλες φυσικές κλιματολογικές συνθήκες, τα βακτήρια εκφυλίζονται γρήγορα, χάνουν τις ιδιότητές τους και πεθαίνουν. Ένας επίκουρος καθηγητής εθνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πλόβντιβ επιβεβαίωσε ότι «τα Βαλκάνια είναι ένα από τα πολλά μέρη στον κόσμο που έχει τα συγκεκριμένα βακτήρια και θερμοκρασίες που απαιτούνται για την παραγωγή φυσικού γιαουρτιού». αναπαραχθεί σε άλλες χώρες, έτσι ώστε αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή του βουλγαρικού γιαουρτιού πρέπει συνεχώς να εισάγει νέες καλλιέργειες εκκίνησης.
Εκτός από την ανακάλυψη του Lactobacillus bulgaricus , ο Grigorov συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία ενός εμβολίου κατά της φυματίωσης , μαζί με τον Albert Calmette . Στις 20 Δεκεμβρίου 1906, στο τεύχος αρ. 104 του ιατρικού περιοδικού "La Presse Médicale" στο Παρίσι, δημοσιεύθηκε η επιστημονική του έκθεση "Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης", η οποία ενημέρωσε την επιστημονική κοινότητα για τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με την εφαρμογή του μύκητες πενικιλίνης για τη θεραπεία της φυματίωσης. Μετά τη δημοσίευση, η επιστημονική κοινότητα εξέφρασε σοβαρό ενδιαφέρον για τη θεραπεία του Grigorov. Μέσα από τα επιστημονικά του πειράματα «in-vitro» και «in-vivo» σε πειραματόζωα και αργότερα σε ανθρώπους ασθενείς, ο Grigorov κατέδειξε και περιέγραψε σαφώς το θεραπευτικό αποτέλεσμα των μυκήτων της πενικιλίνης στη θεραπεία της φυματίωσης .

Παλαιά 
Ο παγετώνας Grigorov στο νησί Brabant στο αρχιπέλαγος Palmer της Ανταρκτικής πήρε το όνομά του από τον Stamen Grigorov. Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ο Stamen τιμήθηκε από την Google ως το Google Doodle της ημέρας. Πέθανε στα γενέθλιά του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια