Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Louis Daguerre 1787-1851 Γάλλος καλλιτέχνης

Μεγάλος φυσικός, ζωγράφος και εφευρέτης ο Louis Daguerre.
Γέννηση: 18 Νοεμβρίου 1787, Κορμέιγ-αν-Παριζί, Γαλλία
Απεβίωσε: 10 Ιουλίου 1851, Bry-sur-Marne, Γαλλία
Ο άνθρωπος αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο εφευρέτης της νταγκεροτυπίας, μίας πρώτης μορφής φωτογραφίας και φυσικά ως ένας από τους δημιουργούς της φωτογραφίας.
Δημιούργησε τον πρώτο εμπορικά επιτυχημένο τρόπο στον κόσμο για τη λήψη φωτογραφιών και μάλιστα είναι ο πρώτος φωτογράφος ανθρώπων.
Πριν από την νταγκεροτυπία, για μία φωτογραφία απαιτούνταν ώρες ενώ με την εφεύρεση του Louis Daguerre ο χρόνος μειώθηκε στα 20-30 λεπτά.
Οι νταγκεροτυπίες δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν σε αντίγραφα και οι επιφάνειες τους ήταν εξαιρετικά λεπτές, με συνέπεια για να μην καταστραφούν να καλύπτονται συχνά με γυαλί. Η εικόνα που παραγόταν εμφάνιζε το πρότυπο σε αντεστραμμένη όψη, ανάλογη με την κατοπτρική αναπαράσταση. Επιπλέον οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν ήταν ιδιαίτερα τοξικές.
Η παραγωγή της ήταν μία εξέλιξη της ηλιογραφίας, και ξεκινά με την παράθεση των χάλκινων πλακών σε ιώδιο, όπου μέσω των αναθυμιάσεων διαμορφώνεται φωτοευαίσθητο ιωδίδιο του αργύρου. Οι πλάκες πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός μίας ώρας. Ακόλουθα εκτίθενται από 10 έως 20 λεπτά στο φως, ανάλογα με τη διαθέσιμη φωτεινότητα. Η εμφάνιση της εικόνας επιτυγχάνεται με την έκθεση της πλάκας σευδράργυρο, θερμαινόμενο σε 75° C

Η φωτογραφία που ακολουθεί έχει τον τίτλο "Boulevard du Temple" στο Παρίσι. Τραβήχτηκε το 1838 από τον Louis Daguerre και θεωρείται μία από τις πρώτες φωτογραφίες.
Όσο για τον τρόπο δημιουργίας της, φώτισε για 10 λεπτά μια μεταλλική πλάκα, την οποία είχε λούσει με χημικά για να μπορέσει να αποτυπωθεί η εικόνα στο φιλμ.
Όλοι οι άνθρωποι και τα κινούμενα αντικείμενα δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν, αλλά παρόλα αυτά, κάτω και αριστερά της φωτογραφίας υπάρχει ένας άνθρωπος που κατάφερε να σταθεί (για 10 λεπτά) χωρίς να κινηθεί και όπως φαίνεται, λουστράρει τα παπούτσια του. Οι δύο φιγούρες είναι θολές, μια και προφανώς δεν γίνεται να είχαν μείνει τελείως ακίνητες, αλλά η πόζα είναι χαρακτηριστική. Και έτσι, άθελα του, ο Daguerre δημιούργησε την πρώτη φωτογραφία ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια