Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άστρα και Σιλουέτα

Το κάθε ζώδιο έχει το δικό του τρόπο ερμηνείας της έννοιας «διατροφή».
Τι λένε λοιπόν τα άστρα για το μέλλον της σιλουέτας μας;
Κριός
Είναι ένα ζώδιο υπέρ-ενεργητικό, υπέρ- κινητικό, γι’ αυτό και συχνά τρώει «στο πόδι». Η μεγάλη του φιλαρέσκεια σπάνια το αφήνει να πάρει κιλά, ενώ λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται, έχει γρήγορο μεταβολισμό. Tο κρέας, τα πικάντικα και οι σαλάτες είναι η αδυναμία του. Και βέβαια το fast food. Το πολύ νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή του. Βότανα, χαμομήλι και τίλιο τον βοηθούν να ηρεμεί. Ιδανική γυμναστική για ένα Κριό είναι το τρέξιμο και η αεροβική. Το φωσφορικό κάλιο που περιέχεται στο μαρούλι, το σπανάκι, τα καρότα, τα μήλα και το λεμόνι θα ενισχύσoyn τη ζωτικότητά του και θα μειώσουν τους πονοκεφάλους από υπερένταση. Επίσης η αποχή από τον καφέ θα είναι ευεργετική για τη νευρική ισορροπία του.
Ταύρος
Είναι ίσως το πιο λαίμαργο ζώδιο του κύκλου. Ο Ταύρος αγαπάει όχι μόνο το καλό φαγητό, αλλά και τα καλαίσθητα πράγματα. Τα αμυλούχα φαγητά είναι τα αγαπημένα του και δεν νοείται για εκείνον γεύμα που να μην κλείνει με ένα περιποιημένο επιδόρπιο. Εννοείται πως πρέπει να περιορίσει τα γλυκά και να εμπλουτίσει τη διατροφή του με θειικό νάτριο, που υπάρχει σε τροφές όπως τα παντζάρια, τα αγγούρια, το σπανάκι, την κολοκύθα και το κουνουπίδι. Επίσης θα πρέπει να αυξήσει την κατανάλωση τροφών με ιώδιο, όπως τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Δίδυμοι
Στους Δίδυμους αρέσει η ποικιλία και ο πειραματισμός στο φαγητό. Δεν διστάζει να δοκιμάσει εξωτικές κουζίνες και ασυνήθιστους γευστικούς συνδυασμούς. Προτιμά τα ελαφρά, εκλεπτυσμένα και δημιουργικά πιάτα, χωρίς πολλά λίπη. Άλλωστε, προσέχει γενικά τη γραμμή του και προσπαθεί να μην παρεκτρέπεται. Στη διατροφή του θα πρέπει να προσθέσει πρωτεΐνες, τρώγοντας άπαχα κρέατα, ψάρια, αυγά και τυριά. Τα γαλακτοκομικά, θα ενισχύσουν και τα οστά του, που είναι και το ευαίσθητο σημείο του. Επίσης θα πρέπει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε χλωριούχο κάλιο που βρίσκεται σε καρότα, φασολάκια, παντζάρια, ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και ανανά.
Καρκίνος
Αγαπάει πολύ την παραδοσιακή κουζίνα, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος στο φαγητό, αρκεί να το μοιράζεται με καλή παρέα. Τα αγαπημένα του φαγητά είναι αυτά που δημιουργούν αίσθηση θαλπωρής και συναισθηματικής ασφάλειας , όπως τα ζυμαρικά και τα γλυκά και με αυτά θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Θα πρέπει να εμπλουτίσει τη διατροφή του με λαχανικά και φρούτα, που συχνά τα… παραγκωνίζει για μια λαχταριστή μακαρονάδα. Το φθοριούχο ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διατροφή του, μια που τα δόντια του είναι το ευαίσθητο σημείο του. Και επειδή ο κυβερνήτης του, η Σελήνη, επιβραδύνει το μεταβολισμό και προκαλεί κατακράτηση υγρών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το αλάτι.
Λέων
Τα γούστα του είναι ακριβά και εκλεπτυσμένα ακόμη και στο φαγητό. Θέλει να αισθάνεται ότι τον περιποιούνται κι ότι τα πάντα στο τραπέζι έχουν ετοιμαστεί ειδικά για εκείνον. Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να κόψει τα πολλά λιπαρά και τα γλυκά και να απλοποιήσει τα γεύματά του. Και να αυξήσει τη βιταμίνη C, που υπάρχει σε εσπεριδοειδή, τομάτες, μπρόκολο, τις πιπεριές, τις φράουλες. Επίσης να περιορίσει το αλκοόλ. Η επιθετικότητα είναι στο αίμα του, γι’ αυτό θα πρέπει να περιορίσει το πολύ κρέας
Παρθένος
Ένας Παρθένος αποφεύγει πάντα τους πειραματισμούς και τις πολύπλοκες συνταγές και προτιμάει πάντα ένα φαγητό που το ξέρει και του αρέσει, παρά κάτι άγνωστο. Θέλει ελαφρά και εύπεπτα πιάτα και δεν αγαπάει τα πολλά μπαχαρικά. Η κουζίνα του είναι πάντα ολοκάθαρη και πλήρως εξοπλισμένη. Το έντερο είναι η αχίλλειος πτέρνα του γι’ αυτό στη διατροφή του χρειάζεται να προσθέσει περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Θα πρέπει να αποφεύγει τα βαριά γεύματα, να μασά καλά και να τρώει σε ήρεμο κλίμα. Επίσης να αυξήσει το θειικό κάλιο τρώγοντας περισσότερα τυριά, άπαχο μοσχάρι και δημητριακά.
Ζυγός
Ο Ζυγός προσαρμόζεται εύκολα σε όλα τα μενού και είναι ζώδιο που αγαπά τη φινέτσα, την αρμονία και τις ισορροπίες. Του αρέσειόμως πολύ και το αλκοόλ. Αγκινάρες, σπαράγγια, κεράσια, φράουλες, σέλινο, άνηθο, μαϊντανό και γενικά ότι περιέχει φωσφορικό νάτριο μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του. Ο Ζυγός έχει επίσης προδιάθεση για ασθένειες στα νεφρά, οσφυαλγίες και ενοχλήσεις στο νευρικό σύστημα. Τα βότανα τον βοηθούν πολύ σε κάθε περίπτωση.
Σκορπιός
Σε ένα Σκορπιό αρέσει να ξεκινά το γεύμα του με ορεκτικά μεζεδάκια και να έχει περιθώριο επιλογής στο κυρίως πιάτο. Του αρέσει ό,τι προέρχεται από τη θάλασσα: τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα μαλάκια. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με πουλερικά, ψάρι και φρούτα και απόφυγε τα φαγητά με πολλά λίπη και μπαχαρικά. Θα πρέπει να αυξήσει την κατανάλωση θειικού ασβεστίου, που περιέχεται στο σταφύλι, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοξότης
Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φαγητό του, αλλά του αρέσει να υπάρχει ποικιλία. Εκτιμάει την παραδοσιακή κουζίνα, αλλά τη θέλει εμπλουτισμένη με ευρηματικές παραλλαγές. Θα πρέπει να παίρνει συστατικά που ενισχύουν τα νύχια και τα μαλλιά, όπως δαμάσκηνα, σύκα, φράουλες και κεράσια. Επίσης, να αυξήσει τη βιταμίνη Β, που βρίσκεται στα φύτρα δημητριακών και το μοσχαρίσιο συκώτι. Τα τρόφιμα που του ταιριάζουν είναι: καρότα, λάχανο, λεμόνι, ελαιόλαδο, άπαχο κρέας, λαχανικά, κοτόπουλο, γιαούρτι, ψητά ψάρια και φρούτα.
Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως προτιμά τα ποιοτικά φαγητά και τα σπάνια κρασιά και έχει πάθος με τη σοκολάτα. Επειδή αγαπάει πολύ το κρέας θα πρέπει να βάλει στη διατροφή του τροφές πλούσιες σε φωσφορικό ασβέστιο, όπως φακές, φασόλια, σπανάκι, αγγούρι, κριθάρι, κρόκο αυγού και φράουλες. Επίσης να την εμπλουτίσει με βιταμίνες A, C, E και D που ενισχύουν τα οστά και προλαμβάνουν την αρθρίτιδα.
Υδροχόος
Εκφράζει και μέσα από το φαγητό τη φαντασία και την αγάπη του στα ασυνήθιστα πράγματα, ξεκινώντας από τα ευρηματικά πιάτα με την πρωτότυπη παρουσίαση και καταλήγοντας στο στρώσιμο του τραπεζιού. Του αρέσει να τρώει με συντροφιά, κάνοντας εύθυμες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στη διάρκεια του γεύματος. Τα φρέσκα φρούτα, το λάχανο, τα σπαράγγια, το σπανάκι, το σέλινο, τα ραπανάκια, τα καρότα και οι φακές είναι τροφές που δεν περιλαμβάνει συχνά στα γεύματά του ενώ θα έπρεπε.
Ιχθύες
Οι Ιχθύες θέλουν το πιάτο τους πολύ γεμάτο, τσιμπολογούν συχνά στη διάρκεια της μέρας και αγαπούν πολύ τα γλυκά. Προτιμά τις μαλακές και ζουμερές τροφές, ενώ έχει προτίμηση στους υδατάνθρακες, όπως οι μακαρονάδες. Σαν ζώδιο του νερού αγαπάει τα θαλασσινά και τα ψάρια, τις εξευγενισμένες γεύσεις και τις ποικιλίες. Τα πόδια, το ορμονικό και το λεμφικό σύστημα είναι τα αδύνατα σημεία του γι’ αυτό θα πρέπει να προτιμάει τροφές που δυναμώνουν το κυκλοφορικό, όπως σπανάκι, λάχανο, ραπανάκια, μαϊντανό, σταφύλια, χουρμάδες. Του ταιριάζουν το ποδήλατο, τα θαλάσσια σπορ και η κολύμβηση αλλά συνήθως προτιμούν τις τεχνικές χαλάρωσης και τη γιόγκα.
της: Ελένης Χαδιαράκου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια