Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Pralines day - Ημέρα Πραλινών

Η Εθνική Ημέρα Πραλινών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουνίου. Αυτή η μέρα τιμά την πραλίνα, ένα γλυκό από καρύδια (είτε σε ολόκληρα κομμάτια είτε σε σκόνη) και σιρόπι . Οι πραλίνες μπορούν επίσης να αναφέρονται σε οποιοδήποτε μπισκότο σοκολάτας που περιέχει τη σκόνη αλεσμένων καρπών.

Συνταγή για Κορμό πραλίνας ΕΔΩ

Γλυκά του τηγανιού με πραλίνα ΕΔΩ

Υπάρχει μια ποικιλία από πραλίνες που μπορείτε να απολαύσετε:
Βελγικές πραλίνες - περιέχουν σκληρό κέλυφος σοκολάτας με μαλακό, μερικές φορές υγρό, γέμισμα.
Γαλλικές πραλίνες - ένας συνδυασμός αμυγδάλων και καραμελοποιημένης ζάχαρης.
Αμερικανικές Πραλίνες - περιέχουν γάλα ή κρέμα και είναι μαλακότερες και κρεμώδες, που μοιάζουν με φοντάν.
Στο Chateau του Vaux-le-Vicomte κατά τον 17ο αιώνα, ο Γάλλος βιομήχανος ζάχαρης, ο στρατάρχης du Plessis-Praslin (1598-1675), εμπνεύστηκε αρχικά τις πρώτες πραλίνες. Αυτές οι πρώτες πραλίνες ήταν ολόκληρα αμύγδαλα, μεμονωμένα επικαλυμμένα με καραμελοποιημένη ζάχαρη.

Η σκόνη που γίνεται με λείανση των επικαλυμμένων με ζάχαρη ξηρών καρπών ονομάζεται πραλίν. Αυτό είναι ένα συστατικό σε πολλούς τύπους κέικ, αρτοσκευάσματα και παγωτά. Όταν η σκόνη αυτή αναμιγνύεται με σοκολάτα, γίνεται πραλίνιο στα γαλλικά, που γέννησε αυτό που είναι γνωστό στα γαλλικά ως chocolat praliné .

Οι Γάλλοι άποικοι έφεραν τη συνταγή τους στη Λουιζιάνα, μια περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα ζαχαροκάλαμα και τα πεκάν ήταν άφθονα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι σεφ της Νέας Ορλεάνης αντικατέστησαν το πεκάν για αμύγδαλα, πρόσθεσαν κρέμα για να πυκνώσουν το γλυκό και έτσι δημιούργησαν αυτό που είναι γνωστό σε όλες τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ως πραλίνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια