Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΗΠΑ: γερουσιαστής John McCain 1936-2018

John Sidney McCain III (August 29, 1936 – August 25, 2018)

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πολιτικό του γραφείο.
Ο θάνατος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, και υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, ήρθε σχεδόν μία ημέρα μετά την απόφασή του να σταματήσει τη θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική μορφή καρκίνου από την οποία έπασχε.

Πριν ένα χρόνο, ο βετεράνος πολιτικός και ήρωας του Βιετνάμ αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από γλοιοβλάστωμα.

Συλλυπητήρια από τον Τραμπ - Ο Μακέιν έλεγε ότι δεν τον θέλει στην κηδεία του
«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η σχέση ανάμεσα στον Τραμπ και τον Μακέιν ήταν εξαιρετικά τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με τους δύο ρεπουμπλικάνους πολιτικούς να συγκρούονται όλο και πιο συχνά δημόσια και να εκφράζονται ο ένας για τον άλλο με περιφρόνηση.

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μακέιν δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερη: ζήτησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να μην παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ο Μακέιν, που εκπροσωπούσε την Αριζόνα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και 35 χρόνια, είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο τον Ιούλιο του 2017 και όλη την προηγούμενη χρονιά δεν μετείχε στις συνεδριάσεις της Γερουσίας.

Τον Απρίλιο υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για μια λοίμωξη στο έντερο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια