Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ινδονησία: σεισμός 7 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 350 νεκροί

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Ινδονησία στο νησί Lombok

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70.000 άστεγοι όταν ένας σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ και ισχυρές μετασεισμικές εκκενώσεις έσκαψαν τα νησιά του Μπαλί και της Λομβούκ της Ινδονησίας την Κυριακή, προκαλώντας τους ανθρώπους να βγουν από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Όλοι οι θάνατοι ήταν στην Lombok, σύμφωνα με τον Haji Rum, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών στη Δυτική Nusa Tenggara. Αναφέρει τον αριθμό των νεκρών σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση του Μετρό της Ινδονησίας, και είπε ότι όλοι οι νεκροί σκοτώθηκαν από την πτώση των συντριμμιών στα σπίτια.
Ο Ρουμ ανέφερε ότι 28 από τους θανάτους είχαν σημειωθεί στη βόρεια Lombok. Τα υπόλοιπα αναφέρθηκαν σε άλλα μέρη του νησιού. Οι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τον αριθμό των τραυματιών σε σεισμούς και μετασεισμούς, δήλωσε ο Ρουμ, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς σε νοσοκομεία είχαν μετακινηθεί σε υπαίθριους χώρους ως προφύλαξη. Υπάρχουν μέρη του Lombok χωρίς δύναμη, είπε.
Ο θανατηφόρος σεισμός ήταν 31 χιλιόμετρα (19 μίλια) βαθιά και χτύπησε κοντά στο Loloan στο βόρειο άκρο του Lombok. Ήταν επίσης αισθητή στο Μπαλί προς τα δυτικά.
Ο σεισμός έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα μετά το ηλιοβασίλεμα και ήταν η δεύτερη ισχυρή δόνηση στο Lombok μέσα σε μια εβδομάδα. Ένας σεισμός μεγέθους 6,4 συγκλόνισε το νησί στις 29 Ιουλίου , σκοτώνοντας περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους και για λίγες στιγμές χτυπώντας εκατοντάδες πεζοπόρους στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.
 Ισχυρές μετασεισμικές αποστάσεις που κυμαίνονταν από 5,4 έως 4,3 μεγέθους ακολούθησαν τον κύριο σεισμό, ανέφερε η USGS.
Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης Τσουνάμι της Ινδονησίας είχε προειδοποιήσει για το τσουνάμι μετά τον κύριο σεισμό, αλλά αργότερα ανακλήθηκε, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια