Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το Μουσείο Ακρόπολης έχει γενέθλια

Ιδρύθηκε: 20 Ιουνίου 2009
Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 20 Ιουνίου 2009.
Το Μουσείο Ακρόπολης άνοιξε τις πύλες του όταν ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα.
Είχε όμως την τύχη να το αγκαλιάσει το ελληνικό και το διεθνές κοινό, δίνοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργεί δίχως κρατική επιχορήγηση. 
«Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου»
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία σε ένα χρόνο 50 λεπτών να δουν ψηφιακά στο Μουσείο, το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα και να μάθουν για την κατασκευή, τους μύθους, τις αλληγορίες και τις περιπέτειές του. Σε κάθε παρουσίαση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 10 επισκέπτες ενώ οι εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών όπου και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.

Στην ελληνική γλώσσα: κάθε Παρασκευή στις 13:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Παρασκευή στις 11:00
«Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο»
Όσοι από τους επισκέπτες επιθυμούν, μπορούν να λάβουν μέρος σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, συζητώντας και έχοντας συντροφιά κάποιον αρχαιολόγο. Η διάρκεια του περιπάτου είναι 60 λεπτά και η συμμετοχή είναι για μέχρι 10 άτομα τη φορά. Οι εγγραφές θα γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ.

Στη ελληνική γλώσσα: κάθε Παρασκευή, στις 20:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Παρασκευή, στις 18:00

«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»
Στη βάση του Μουσείου υπάρχει η αρχαιολογική ανασκαφή, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να μεταφερθούν νοερά, σε μια αρχαία εποχή, να περπατήσουν στους αρχαίους δρόμους, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές επαύλεις με τα ιδιωτικά λουτρά τους, να δουν από κοντά τα εργαστήρια και τις δεξαμενές νερού, τα σπίτια με τις αυλές τους και ταξιδεύοντας στο χρόνο, να φανταστούν πώς ήταν μια συνηθισμένη μέρα των ανθρώπων που έζησαν κάτω από την ιερή σκιά του βράχου της Ακρόπολης για 4.500 και πλέον χρόνια.
Η περιήγηση διαρκεί 45 λεπτά, ο αριθμός των επισκεπτών είναι μέχρι 10 ανά παρουσίαση ενώ οι εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου 10 ευρώ, το οποίο το Σάββατο 20 Ιουνίου θα είναι μειωμένο κατά 50% και θα κοστίζει 5 ευρώ.

Στην ελληνική γλώσσα: κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 13:00
Στην αγγλική γλώσσα: κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 11:00.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια