Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η μεγάλη ημέρα του ήλιου! 21/6 First day of summer

First day of summer 
 Το θερινό ηλιοστάσιο ή η θερινή τροπή του Ήλιου, το επονομαζόμενο "λιοτρόπι" από το λαό μας, εξ ου και η ονομασία του Ιουνίου ως "Λιοτρόπη".
Πράγματι στις 21 - 22 Ιουνίου ο Ήλιος φτάνει στο βορειότερο σημείο της εκλειπτικής και αρχίζει να κατέρχεται και πάλι "τρεπόμενος" προς τον ισημερινό.
Το σημείο αυτό ονομάζεται θερινό τροπικό σημείο ή απλώς θερινή τροπή, επειδή ο Ήλιος τρέπεται και πάλι προς τον ισημερινό και από την ημέρα αυτή αρχίζει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Επειδή, μάλιστα, για μερικές μέρες πριν και μετά την θερινή τροπή ο Ήλιος φαίνεται να αργοστέκει πάνω στην εκλειπτική σαν να είναι έτοιμος να σταματήσει, το θερινό τροπικό σημείο ονομάζεται επίσης θερινό ηλιοστάσιο.
Πριν από 2.000 χρόνια το σημείο του θερινού ηλιοστασίου βρισκόταν στον αστερισμό του Καρκίνου, γι αυτό και ο Βόρειος Τροπικός Κύκλος ο οποίος διέρχεται από το σημείο αυτό ονομάστηκε "Τροπικός του Καρκίνου".
Μετά τη θερινή τροπή, ο Ήλιος αρχίζει να κατεβαίνει προς το Νότο, άρα "καρκινοβατεί", δηλαδή κάνει μια οπισθοδρομική κίνηση σαν τον κάβουρα.
Φυσικά, σήμερα, λόγω της μετάπτωσης των ισημερινών, το σημείο του θερινού ηλιοστασίου βρίσκεται στον αστερισμό των Διδύμων, ενώ ο Ήλιος εισέρχεται στον αστερισμό του Καρκίνου στις 21 Ιουλίου και παραμένει εκεί επί 21 ημέρες, μέχρι της 11 Αυγούστου.
γεωτρόπιο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια