Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Malcolm Young, ιδρυτικό μέλος των AC/DC 1953-2017

Γέννηση: 6 Ιανουαρίου 1953,
Απεβίωσε: 18 Νοεμβρίου 2017
O Μάλκολμ Γιανγκ (Malcolm Mitchell Young, 6 Ιανουαρίου 1953) ήταν Αυστραλός κιθαρίστας της χαρντ ροκ μουσικής σκηνής, γεννημένος στην Σκωτία, γνωστός ως κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των AC/DC από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα. Απείχε από το συγκρότημα το 1988 και το 2014 για λόγους υγείας και είναι αδελφός του Άνγκους Γιανγκ.
To «βασιλικό» μέλος της ροκ, ο Μάλκομ Γιανγκ, αυστραλός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των AC/DC, πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 ετών.
Θρυλικός για τα δυνατά και ρυθμικά ριφς του, που κυριολεκτικά εκτόξευσαν το συγκρότημα από το Σίδνεϊ στη δόξα, ο Γιανγκ υπέφερε από άνοια τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Γιανγκ αντικαταστάθηκε από τον ανιψιό του, Στιβ, κατά την τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος Rock Or Bust, το 2014.
Όπως είχε πει, ο Άνγκους Γιανγκ, ο Μάλκομ, είχε συμπρώματα άνοιας από το 2008 κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ του 2008, Black Ice, όμως ήταν «ακόμη σε θέση να ξέρει τι ήθελε να κάνει».«Του είχα πει, ‘θέλεις να συνεχίσεις με αυτό που κάνουμε;’ Κι εκείνος απάντησε ‘φυσικά’»…

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια