Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Wave At The Surveillance Cameras Day / Ημέρα της Κάμερας Επιτήρησης

Η ιστορία του κύματος την Ημέρα της Κάμερας Επιτήρησης

Οι πρώτες κάμερες παρακολούθησης δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό μηχανικό Walter Bruch και εγκαταστάθηκαν από τη Siemens AG στη Γερμανία το 1942 για να παρατηρήσουν την εκτόξευση των ρουκετών V-2.
Στις ΗΠΑ, το πρώτο εμπορικό σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, Vericon, κυκλοφόρησε το 1949.
Τα πρώτα συστήματα παρακολούθησης βίντεο απαιτούσαν συνεχή παρακολούθηση από τον άνθρωπο, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε τρόπος καταγραφής και αποθήκευσης πληροφοριών. Στη συνέχεια, όταν η τεχνολογία VCR ήταν διαθέσιμη τη δεκαετία του 1970, κατέστη δυνατή η καταγραφή και διαγραφή πληροφοριών, με αποτέλεσμα η χρήση της παρακολούθησης βίντεο να γίνει πολύ πιο πρακτική και επομένως πολύ πιο κοινή.

Olean, η Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εγκαταστήσει βιντεοκάμερες κατά μήκος του κύριου εμπορικού δρόμου της σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το έγκλημα το 1968.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1973, κάμερες εμφανίστηκαν επίσης στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Στη δεκαετία του 1980 άρχισε να διαδίδεται η παρακολούθηση βίντεο σε όλη τη χώρα, ειδικά σε δημόσιους χώρους.
Επιχειρήσεις που ήταν ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κλοπή, όπως τράπεζες και καταστήματα, άρχισαν επίσης να εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης.
Το 1998, 3.000 συστήματα CCTV χρησιμοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, κάμερες παρακολούθησης χρησιμοποιούνται επίσης για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, την ασφάλεια των μεταφορών, τον έλεγχο του λιανικού εμπορίου, καθώς και την ασφάλεια στο σπίτι και το σχολείο.
Η χρήση επιτήρησης μέσω βίντεο σε δημόσιους χώρους έγινε πιο συνηθισμένη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Το 2010, υπήρχαν περισσότερα από 10.000 συστήματα CCTV και μετρήθηκαν στο Σικάγο.
Το Λονδίνο διαθέτει επίσης μεγάλο ποσό, με τον αριθμό περίπου 500.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των φωτογραφικών μηχανών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 4.200.000.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια