Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Oskar Fischinger 1900-1967 Γερμανοαμερικανός animator

(22 June 1900 – 31 January 1967)
Ο Oskar Fischinger, γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1900, στο Γκελχάουζεν, και πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 1967 στο Λος Άντζελες.
Έμεινε στην ιστορία καθώς δημιούργησε μουσικά κινούμενα σχέδια, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα γραφικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Στην ιστορία έχουν μείνει τα σπέσιαλ εφέ που δημιούργησε για την ταινία, «Woman in the Moon» (Γυναίκα στη Σελήνη), του Fritz Lang, το 1929, αλλά και η μικρού μήκους ταινία animation «Motion Painting No. 1» (1947), η οποία είναι πλέον εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μητρώο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Συνολικά ο Fischinger έκανε περισσότερες από 50 ταινίες μικρού μήκους, ενώ σχεδίασε πάνω από 800 καμβάδες, οι οποίοι κοσμούν μουσεία, πινακοθήκες και διάφορες συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι, ακόμη και σήμερα, παρά την προηγμένη τεχνολογία που υπάρχει, είναι δύσκολο να μιμηθεί κανείς τον Oskar Fischinger και τον τρόπο της δουλειάς του. Τα χρώματα και η κίνηση ήταν τόσο αρμονικά συνδεδεμένα, που δεν έμοιαζαν να έχουν βγει από ανθρώπινο χέρι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια