Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πότε οι γυναίκες επιλέγουν έναν άντρα για πατέρα και πότε για εραστή

Σας αρέσει ο Τομ Χανκς; Προτιμάτε τον νέο Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ ή μήπως τον Κλάιβ Οουεν;
Και μην εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η απάντησή σας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα πρότυπα ανδρικής ομορφιάς αλλά από την ηλικία σας και το πόσο θέλετε να κάνετε ένα παιδί και να ξεκινήσετε τη δική σας οικογένεια.
Γιατί Αμερικανοί επιστήμονες, σε τελευταία έκθεσή τους, υποστηρίζουν ότι η αγάπη για τα παιδιά είναι «γραμμένη» στο πρόσωπο του άνδρα και οι γυναίκες υποσυνείδητα τη διαβάζουν στα χαρακτηριστικά του
Ετσι λοιπόν όταν οι γυναίκες επιθυμούν μακροχρόνια σχέση και σκέφτονται το μελλοντικό πατέρα των παιδιών τους, τείνουν να επιλέγουν άνδρες με «μαλακότερα και γλυκύτερα χαρακτηριστικά», που αποπνέουν μία ίσως «παιδική αύρα» και οι ίδιοι.
Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν ηθοποιοί όπως ας πούμε ο Τομ Χανκς και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο.
«Πρόκειται για άνδρες που έχουν γενικά φιλική έκφραση, μάτια μεγάλα σε απόσταση μεταξύ τους, μικρά και στρογγυλά πιγούνια. Αυτοί έχουν τη μεγαλύτερη πέραση σε γυναίκες που ακούν το βιολογικό τους ρολόι να χτυπάει και επιθυμούν οικογενειακή σταθερότητα και ασφάλεια», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Τζέιμς Ρόνεϊ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η επιλογή αυτή, που κάνει τις γυναίκες να στρέφονται σε άτομο για το οποίο πιστεύουν ότι θα είναι καλός οικογενειάρχης και πατέρας για τα παιδιά τους, είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας και έχει δημιουργηθεί από την ανάγκη του ανθρώπου για διαιώνιση του είδους. Βέβαια τα νέα είναι πολύ καλά και για όσους άνδρες δεν είναι έτοιμοι να κάνουν οικογένεια - για να μην πούμε καλύτερα. Γιατί, όπως υπέδειξε η έρευνα, οι γυναίκες αναγνωρίζουν τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που συνήθως συνοδεύονται από πιο σκληρά χαρακτηριστικά σε έναν άνδρα και επιλέγουν συντρόφους για πιο χαλαρές σχέσεις....
Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι άνδρες όπως ο Μίκι Ρουρκ, ο Κλάιβ Οουεν, που έχουν μικρότερα μάτια, έντονο σαγόνι και ισχυρότερη σωματική κατασκευή «μπαίνουν» στην κατηγορία του «εφήμερου εραστή» χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις.
Αυτοί οι άνδρες μπορεί να στέλνουν εντονότερο ερωτικό μήνυμα αλλά βγάζουν και μια επιθετικότητα που δεν συνδυάζεται με τα γυναικεία «θέλω», όταν αυτά εμπεριέχουν παιδιά, σχολιάζουν οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες 40 ανδρών σε 30 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 33 χρόνων και τους ζήτησαν να εκτιμήσουν εάν οι άνδρες αυτοί: «αγαπούν τα παιδιά», «είναι ευγενικοί», «είναι αρρενωποί» ή είναι «ωραίοι».
Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις γυναίκες να σχολιάσουν με ποιους από τους άνδρες θα ήθελαν μακροχρόνια ή περιστασιακή σχέση.
Οι απαντήσεις τους υποδεικνύουν ότι γυναίκες από 29- 33 χρόνων έβρισκαν ομορφότερους τους άνδρες τύπου Τομ Χανκς και παράλληλα εκτιμούσαν ότι αγαπούν τα παιδιά.
Αντίθετα μεγαλύτερη πέραση στις μικρότερες ηλικίες είχαν οι πιο αρρενωποί άνδρες. Το πόρισμα της έρευνας δεν εξέπληξε Αμερικανούς συμπεριφοριστές ψυχολόγους αλλά και στελέχη εταιρειών γνωριμιών μέσω Διαδικτύου.
«Η έκφραση είναι "έρωτας με την πρώτη ματιά", δεν είναι "έρωτας με την πρώτη λέξη" και αυτό δεν είναι τυχαίο», λέει η Κριστίν Κέλι, εκπρόσωπος της εταιρείας γνωριμιών Match.com. Οι Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία τους είναι ισχυρά.
 Και πράγματι, ο Τομ Χανκς έχει τέσσερα παιδιά. Μόνο που εγκατέλειψε τη μητέρα των δύο πρώτων, για τη γυναίκα που έγινε μητέρα των δύο επόμενων.
ektiesthisi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια