Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jackie Chan - April 7, 1954 成龍 Κινέζος ηθοποιός

O Τζάκι Τσαν (成龍, 7 Απριλίου 1954) είναι Κινέζος ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ.
Ο Τζάκι Τσαν γεννήθηκε ως Κονγκ-Σανγκ Τσαν το 1954 στο Χονγκ Κονγκ. Όταν έγινε 6 ετών, οι γονείς του, που είχαν διακρίνει το ταλέντο του στα ακροβατικά και τις τέχνες, τον έστειλαν στο Πεκίνο προκειμένου να φοιτήσει στην Ακαδημία της “Όπερας του Πεκίνου”. Ήταν ένα αυστηρό σχολείο, με εξαντλητικό πρόγραμμα σπουδών, που περιελάμβανε μουσική, χορό, ακροβατικά, ηθοποιΐα και παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, που ο Τσαν λάτρευε τις πολεμικές τέχνες, αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στα τυπικά μαθήματα.
Το 1960, καθώς ο μικρός Τσαν φοιτούσε στο Πεκίνο, ο πατέρας του είχε μεταναστεύσει στην Καμπέρα, Αυστραλία, προκειμένου να εργαστεί ως επικεφαλής μάγειρας για την αμερικανική πρεσβεία. Το 1976, σε ηλικία 22 ετών, ο Τσαν ακολούθησε την μητέρα του στην Καμπέρα, ώστε να ενωθεί η οικογένεια του και εκεί εργάστηκε ως οικοδόμος. Ένας μεγάλος και καλός οικοδόμος ονόματι Τζακ πήρε τον Τσαν κάτω από το φτερό του και του έδωσε το παρατσούκλι "Little Jack" το οποίο στη συνέχεια ο ίδιος άλλαξε σε Τζάκι Τσαν.
Προσωπική Ζωή
Ο Τζάκι Τσαν παντρεύτηκε το 1982 την ταϊβανέζα ηθοποιό, Λιν Φενγκ-Γιάο με την οποία την ίδια χρονιά, απέκτησαν τον γιο τους, Τζέισι Τσαν. Στις 19 Νοεμβρίου 1999, ο Τζάκι Τσαν έγινε για δεύτερη φορά πατέρας με εξωσυζυγική σχέση, με το πρώην μοντέλο και Μις Ασία 1990, Ελαίν Εντζί (Elaine Ng). Όπως παραδέχθηκε όμως, ήταν ένα λάθος και λάθη κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Η Ελαίν ονόμασε την κόρη τους, Έτα Εντζί Κοκ Λαμ και αποφάσισε οτι θα αναλάβει την φροντίδα της χωρίς τον Τζάκι Τσαν.
Καριέρα
Ο Τζάκι Τσαν ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάματος από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών μέσα από μικρούς ρόλους. Από το 1976 και μετά άρχισε να ασχολείται κανονικά με την υποκριτική αλλά και με το τραγούδι καθώς δίσκος του Τζάκι Τσαν έγινε πλατινένιος. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες με πρόσφατες, τις ταινίες "Karate Kid" οπού ο Τζάκι Τσαν παίζει τον δάσκαλο του γιου του γνωστού ηθοποιού, Γουίλ Σμιθ, του νεαρού Τζέιντεν Σμιθ,και ''Chinese Zodiac'' οπού ο Τζάκι Τσαν υποδύεται έναν μισθοφόρο,που ψάχνει να βρει τα γλυπτά που εκλάπησαν από το Αρχαίο Θερινό Ανάκτορο στο Πεκίνο.
Βραβεία και Υποψηφιότητες
Ο Τζάκι Τσαν έχει κερδίσει συνολικά 28 βραβεία ενώ βρέθηκε υποψήφιος για 34. Έχει κερδίσει πάνω από πάνω 10 φορές το βραβείου καλύτερου ηθοποιού καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια