Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οφέλη και κίνδυνοι από τον τρόπο ζωής του... Άγιου Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης μάλλον πρέπει να βάλει φρένο στις κακές συνήθειές του, όπως το να τρώει ατέλειωτα μπισκότα κάθε παραμονή Χριστουγέννων, λέει μία αμερικανίδα παθολόγος.

Η δρ Τζένιφερ Καντλ, επίκουρη καθηγήτρια Οικογενειακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Rowan του Νιου Τζέρσι, λέει επίσης πως κινδυνεύει -και φυσικά δίνει το κακό παράδειγμα- κυκλοφορώντας όλη νύχτα στο έλκηθρό του χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας και μπαινοβγαίνοντας στα ξένα σπίτια από τις καμινάδες.
Στα υπέρ του, όμως, κατατάσσεται το ότι είναι πολύ δραστήριος παρά την ηλικία του - έχει κλείσει τα 550 χρόνια, λέει σε δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου της - και το ότι έκοψε στο πέρασμα των χρόνων την συνήθεια να καπνίζει πίπα, με την οποία απεικονίζεται σε πολλές φωτογραφίες περασμένων αιώνων.
Επιπλέον, η ταχύτητα των κινήσεων που εξ ορισμού έχει για να κατορθώνει να περάσει απ’ όλα τα σπίτια σε μικρό χρονικό διάστημα υποδηλώνει ότι κάτι κάνει όλο τον χρόνο που του επιτρέπει να είναι «γρήγορος και γεμάτος ζωντάνια», προσθέτει.
Αυτό το «κάτι», εκτιμά, σίγουρα συμπεριλαμβάνει ασκήσεις ισορροπίας και ενδυνάμωσης των μυών, διότι για να σηκώνει τον σάκο του, να ανεβοκατεβαίνει στο έλκηθρο και να μπαινοβγαίνει στα σπίτια πρέπει να διαθέτει δυνατά χέρια και πόδια, καθώς και καλή ισορροπία για να αποφεύγει τις πτώσεις.
Ωστόσο τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος και την σωματική άσκηση μπορεί να υπονομεύονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες, προσθέτει.
«Αν και μοιάζει πιο αδύνατος απ’ ό,τι πριν από μερικούς αιώνες, εξακολουθεί να έχει υψηλό δείκτη μάζας σώματος, επομένως κινδυνεύει από διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθεια», τονίζει. Και τα γλυκά που τρώει, σίγουρα δεν τον βοηθούν να αδυνατίσει, προσθέτει.
Ωστόσο κάτι άλλο που λειτουργεί υπέρ του είναι η παρουσία της κυρίας Άη Βασίλη αλλά και των ταράνδων του.
«Εξ όσων γνωρίζουμε, ο κύριος και η κυρία Άη Βασίλη είναι παντρεμένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι απολαμβάνουν ορισμένα οφέλη στην υγεία, όπως ο συχνότερος περιοδικός προληπτικός έλεγχος (τσεκ απ) και το σπιτικό φαγητό», εξήγησε η δρ Καντλ.
Επιπλέον, «η ύπαρξη κατοικιδίων ζώων μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, μειώνοντας έτσι τους καρδιαγγειακούς κινδύνους από την παχυσαρκία», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια